Ege ‘Bu işbirliğiyle OSB kazanacak’

‘Bu işbirliğiyle OSB kazanacak’

29.07.2017 - 03:45 | Son Güncellenme:

MANİSA Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, bölge sanayicinin ihracatının geliştirilmesi ve kredi imkânlarına kolay ulaşılması için Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’la işbirliği protokolü imzaladı.

‘Bu işbirliğiyle OSB kazanacak’

Manisa OSB Bölge Müdürlüğü’nde yapılan işbirliği protokol törenine MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, MOSB Yönetim Kurulu üyeleri ile bölgenin önde gelen sanayicileri katıldı. MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, Türk Eximbank’ın kuruluş amacının Türkiye’de ihracatın geliştirilmesi, ihraç edilen mal ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi olduğunu anlattı. Türek, “Katılımcılarımız, dünya pazarlarına açılma konusunda Türk Eximbank’ın yardımlarına ihtiyaç duyuyor. Bu, bir dizi işlemin yapılması anlamına geliyor. Türk Eximbank ile işbirliği yaparak katılımcılarımızın hizmetlerden daha etkin bir şekilde yararlanmalarını amaçladık” diye konuştu.
‘Güvenli ticaret’
Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım da, imzalanacak protokolle MOSB bünyesinde bir irtibat bürosu kurulduğunu, katılımcıların bankanın kredi, sigorta ve diğer hizmetleri hakkında bilgilendirilmesi ve bu hizmetlere erişiminin kolaylaştırılmasının sağlanacağını dile getirdi. Yıldırım, “Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmalar, daha güvenli bir finansman ortamında ticaret yapma imkânına kavuşacak” diye konuştu.