Ege Bu panoda her bilgi var

Bu panoda her bilgi var

26.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şehir panosunda Askıda Fatura projesinden baraj doluluk oranlarına, su tüketiminden etkinliklere birçok bilgiye ulaşılabiliyor

Bu panoda her bilgi var

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentle ilgili verileri ücretsiz olarak erişime açtığı Açık Veri Portalı şehir panosunu hizmete aldı. 16 veri seti görselleştirilerek oluşturulan şehir panosunda kullanıcılar Askıda Fatura projesinden baraj doluluk oranlarına, ilçe bazlı su tüketiminden kültür-sanat etkinliklerine kadar pek çok bilgiyi grafikler halinde görebiliyor.
Portal, 160 veri setini uluslararası açık veri metadata şemasına uygun şekilde yayımlıyor. İzmir ile ilgili farklı kategorilerde veri setlerinin bulunduğu portal, açıldığı Ocak 2021’den bu yana 5 milyon 222 bin kez görüntülendi.

Haberin Devamı

Balık fiyatına ilgi!

Yeni iş kurmak veya işini geliştirmek isteyen girişimcilerin de, ihtiyaç duyduğu verilere ulaşmasını sağlayan portalda, Büyükşehir’in daire başkanlıkları, ESHOT, İZSU, İZMİR METRO ve İZBAN’ın da bulunduğu 29 organizasyondan veriler bulunuyor. En çok ilgi gören başlıklar arasında, kablosuz internet (Wizmirnet) lokasyon bazlı günlük oturum sayısı, barajların doluluk oranları, ücretsiz-kablosuz internet bağlantı noktaları, kültür-sanat etkinlikleri, toplu ulaşım genel biniş adetleri, balık hal fiyatları, Büyükşehir’e sosyal yardım başvuruları ve hava kalitesi ölçüm değerleri yer alıyor.

Soyer Strazburg’da

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fransa’nın Strazburg kentinde dün başlayan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin 43. genel kurul toplantısına katılacak. 
Soyer, Bölgeler Meclisi Başkan Yardımcısı ve Türkiye’den tek encümen üyesi olduğu kongrenin Bölgeler Meclisi Bürosu ve YBYK Bürosu toplantılarına katılacak. Ayrıca Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin Genel Sekreterinin seçileceği, Avrupa Konseyi’nin geleceği, akıllı şehirler ve bölgeler, kadın ve çocuk mülteciler gibi başlıkların konuşulacağı Genel Kurul toplantısına katılacak. Kongre yarın sona erecek.