Ege Bu ruha hep sahip çıkalım

Bu ruha hep sahip çıkalım

29.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir iş dünyasının temsilcileri Cumhuriyet’in Türkiye’nin ayağa kalkış öyküsü olduğunu vurguladı, “29 Ekim ülke için çok önemli. Kurtuluş ve kuruluş ruhuna birlik ve beraberlik içinde ebediyen sahip çıkmalıyız” mesajını verdi

Bu ruha hep sahip çıkalım

İzmir iş dünyası temsilcileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. İş insanları, demokrasi ve özgürlük vurgusu yaptı.

Haberin Devamı

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener: Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini, ideallerini, kurduğu Cumhuriyet’i yaşatmak, geliştirmek ve yeni kuşaklara aktarmak aslî görevimizdir. Yaşadığımız çağda karşımıza hangi zorluk çıkarsa çıksın üretmeye ve çalışmaya devam etmeliyiz.
BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı: Cumhuriyet; yanmış, yıkılmış, işgal edilmiş vatan toprakları üzerinde, Atatürk önderliğinde, ulusumuzun ayağa kalkışının ifadesidir.
İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt: Cumhuriyet’in ilanı bize kurtuluş savaşından sonra güzel günlere ulus olarak gidişimizin müjdecisi oldu.
ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı: Ülkemizin geleceği için Atatürk’ün çizdiği yoldan ümit, inanç ve gayretle ilerleyeceğimize inanıyoruz.
EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul: Yüce milletimiz, büyük zorluklar neticesinde kazanılarak kendine emanet edilen Cumhuriyeti, yarınlara ulaştırmak için el birliği ile çalışacaktır.
EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Kılıç: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin sonsuza dek payidar olması bizlerin azmine, gençliğimizin donanım ve birikimine bağlıdır.
İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin: Kurtuluş Savaşı zaferi üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz hiç kuşkusuz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacaktır.
Girişimci İş Kadınları Federasyonu (GİFED) Başkanı Huriye Serter: Bizlere düşen görev; din, dil, ırk, inanç ve cinsiyet eşitliği bağlamında aydınlık yarınlarımız için en büyük rehberimiz ve güvencemiz olan Cumhuriyetimizi aynen atalarımızdan aldığımız gibi çocuklarımıza teslim etmektir.
KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seçil Beydemir Kaynak: Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak dünyanın gelişmiş devletleri arasında yer alabilmenin mücadelesini aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz.
TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Melih Sebastien Durmuş: Milletimiz, büyük zorluklar neticesinde kazanılarak kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah içinde yarınlara ulaştırmak için el birliğiyle çalışmayı sürdürecek.

Haberin Devamı

‘Kurtuluş reçetesini özümüzde taşıyoruz’

Haberin Devamı

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yılı nedeniyle mesaj yayınladı. Yorgancılar, “Günümüzde tıpkı 1900’lerin başında olduğu gibi ciddi bir küresel değişime tanıklık ediyor ve bu değişimin hem siyasi hem de ekonomik sancılarını derinden hissediyoruz. Ülkemiz içinden geçtiği zorlu dönemdeki reçetesini yine kendi özünde, kurtuluş ve kuruluş ruhunda taşıyor. Yeter ki, birlik ve beraberlik içinde olalım” diye konuştu.