Ege Buca Belediyesi’nden afet bölgesine yardım

Buca Belediyesi’nden afet bölgesine yardım

23.02.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Buca Belediyesi, 11 ili etkileyen depremlerin ardından yaraları sarmak için harekete geçti. Bucalıların katkılarıyla hazırlanan 18 yardım TIR’ı afet bölgesine gönderildi.

Buca Belediyesi’nden afet bölgesine yardım

Buca Belediyesi, Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan ve Kahramanmaraş başta olmak üzere 11 ili etkileyen 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından var gücüyle bölgeye destek oluyor. Arama-kurtarma çalışmalarına katılan ekipler, mobil mutfak TIR’ıyla da afet bölgesinde 5 bin kişiye 3 öğün sıcak yemek verdi. Bucalıların katkılarıyla hazırlanan 18 yardım TIR’ı da afet bölgesine gönderildi.

Haberin Devamı

Buca Belediyesi’nden afet bölgesine yardım

BUCAKUT desteği

Belediyenin arama-kurtarma ekibi BUCAKUT, 36 personel, 4 tam teçhizatlı arama kurtarma aracı, 2 ikram aracı ve 1 hayvan ambulansıyla, deprem haberinin duyulmasının hemen ardından bölgeye ulaştı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile iletişim halinde olan ekip, öncelikle Osmaniye’deki arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Ardından Adıyaman’a geçen BUCAKUT ekibi, depremin 10. gününe kadar çalışmalarını burada sürdürdü. Belediye, mobil mutfak TIR’ını Hatay Hassa’ya gönderdi. 5 bin kişilik yemek kapasitesine sahip TIR’la, günde 3 öğün hizmet veriliyor.

Belediye ekipleri, bölgeye BUCAKUT eşliğinde 1 adet hayvan ambulansı ve 2 veteriner hekim gönderdi. Osmaniye ve Adıyaman’da pek çok noktaya ulaşan ekipler, enkazdan çıkarılanyaralı evcil hayvanlar ile sokak hayvanlarının tedavi ve bakımını yaptı. Sokaklara mama bırakıldı.

Haberin Devamı

Buca Belediyesi’nden afet bölgesine yardım

Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın çağrısıyla, ihtiyaç malzemesi bağışlamak isteyen yurttaşlar, belediyenin yardım toplama merkezlerine akın etti. Gelen yardımlarla, bölgeye 18 TIR sevk edildi. Bağışlarla hazırlanan yardımlar da, Şirinyer Düğün Salonu’nda kurulan Afet Yardım Toplama Merkezi’nde depremzedelere ulaştırılıyor.