Ege Buca Seyfi Demirsoy'da hasta kabulü başladı

Buca Seyfi Demirsoy'da hasta kabulü başladı

08.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de, deprem ve salgın gibi olağanüstü durumlarda 'acil durum hastanesi' olarak kullanılması için yapılan İzmir Demokrasi Üniversitesi Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hasta kabulüne başlandı.

Buca Seyfi Demirsoyda hasta kabulü başladı

Hastaneyi ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, afet durumunda, alanın genişliği itibariyle 3 katı kadar yatak kapasitesine çıkılabilir düzeyde, yatay mimaride inşa edildiğini açıkladı. Erkuş, “300 yataklı yatay mimaride; 152 tane, tek kişilik, 3'üncü basamak hepa filtresi ve negatif basınçlı izolasyonu olan üst seviyede yoğun bakım hizmetiyle donatılmış odalar hazırlandı. Diğer taraftan 148 tane içinde tuvaleti, buzdolabı, refakatçi koltuğunun olduğu tek kişilik servis odalarımız mevcut. Acil servisimizde sarı ve kırmızı alanda 42 tane aktif olarak ventilatörü, solunum cihazı, monitörleriyle birlikte aktif bir alanımız mevcut” bilgisi verdi.
Acil afet ve salgın durumlarında hastanenin en üst seviyede yoğun bakım ihtiyacını gidereceğini anlatan Erkuş, “Özellikle pandemi döneminde görüldü ki bulaşma ihtimali yoğun hastalıklarda kişilerin tek kişilik izole odalarda yatması bizim için önem arz ediyor. Genellikle hastanelerde yoğun bakım yatak sayıları yatak sayısının 3'te 1'i kadar yüzde 30'una kadar olur. Bu hastanede yüzde 50'sini bile geçmiş durum" diye konuştu.
Poliklinikler de var
Hastanenin acil durum dışında, genel hastane konseptinde; poliklinik, yoğun bakım, servis, acil servis, ameliyathane ve laboratuvar hizmeti vermeye devam edeceğini sözlerine ekleyen Erkuş, "Bu hastanenin poliklinik hizmetleri ile birlikte 38 tane poliklinik odamız var" ifadelerini kullandı.