Ege BUCA’YA DÖNÜŞ IŞIĞI

BUCA’YA DÖNÜŞ IŞIĞI

05.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şike skandalına karışan Fenerbahçe, Sivasspor, Karabükspor ve Eskişehirspor’dan birinin küme düşürülmesi halinde, Bucaspor yeniden Süper Lig’de yerini alabilecek

BUCA’YA DÖNÜŞ IŞIĞI

Bucaspor, yeniden Süper Lig’e çıkmak için ümitlendi. Türk futbolunu sarsan şike skandalı soruşturmasında, şike yaptıkları öne sürülen Fenerbahçe, Sivasspor, Karabükspor ve Eskişehirspor takımlarından birinin dahi düşürülmesi durumunda, Fırtına’nın Süper Lig’e dönmesi söz konusu. Soruşturma geçiren takımların Süper Lig’den olması sebebiyle, adı geçen 4 takımdan biri bile düşürülse, Süper Lig’den düşen takımların dönüş hakkı bulunuyor. Dolayısıyla o takım da Bucaspor olacak. Bucaspor Başkanı Şeref Üstündağ, gelişmeleri takip edeceklerini, soruşturmanın sonucuna göre girişimde bulunabileceklerini belirtti.

Düzenleme yok ama...
Bucaspor’un avukatı Spor Hukuku Uzmanı İnanç Dinçsoy, ise benzer bir durumun 2005-2006 sezonunda İtalya Ligi’nde yaşandığını, Juventus, Lazio ve Fiorentina’nın 2. Lig’e düşürüldüğünü, Juventus dışındakilerin Lig A’ya döndürüldüğünü, Juventus’un yerine de en yüksek puanla düşen takımın geri geldiğini anlattı. Süper Lig’de haksız bir rekabet olduğu kararına varıldığı takdirde, Bucaspor’un yeniden Süper Lig’de oynaması gündeme gelecek.

İtalya Ligi’nde benzeri yaşandı

2005-2006 sezonunda İtalya Ligi’nde yaşanan olay, bizim Süper Lig’dekinden farksızdı. Juventus, Fiorentina, Lazio ve Reggina soruşturma yemiş, Juventus küme düşürülmüştü. Lazio, Fiorentina ve Reggina, Lig A’da bırakılmış ama eksi puanlarla lige başlatılmıştı. Milan, Şampiyonlar Ligi haklarını kaybetmişti. Juventus düşmesiyle, en yüksek puanla düşen takım geri alınmıştı.