Ege 'Bucaspor’u yok sayamazlar!'

'Bucaspor’u yok sayamazlar!'

07.12.2020 - 00:03 | Son Güncellenme:

.

Bucaspor’u yok sayamazlar

Misli.com 3. Lig 1. Grup ekibi Bucaspor 1928’de Başkan Cihan Aktaş, gündemdeki “Altınordu ülkemizde yetiştirici tek kulüp” açıklamaları hakkında konuştu. Aktaş, “Altınordu’nun bu konudaki yalnızlığından dem vurarak bizi hiçe sayamazlar. Buca’yı yakından tanırlar ancak hatırlamıyorlarsa geçmişimize ve şu an yaptığımız işlere baksınlar, o zaman anımsayacaklardır” dedi.

Haberin Devamı

Misli.com 3. Lig 1. Grup’ta zirvenin güçlü adaylarından Bucaspor 1928’de Başkan Cihan Aktaş, gündemde yer alan “Altınordu bu ülkede yetiştirici tek kulüp. Tek başına olmuyor” açıklaması üzerine konuştu. Bucaspor’u görmezden gelmenin camiaya yapılan büyük bir ayıp olduğunu ifade eden Aktaş, “Bucaspor olarak altyapımızdan yetiştirdiğimiz oyuncularımızla uzun süredir büyük bir savaş veriyoruz. Geçtiğimiz sezon Play Off’tan döndük, şimdi de direkt çıkmak için çabalıyoruz. Baktığınızda en golcü takımız. Buna karşın da az gol yiyoruz. Genç ve kendi evlatlarımızla yaptığımız işleri görmüyorlarsa problem bizde değil onlardadır” şeklinde konuştu. Aktaş, “O açıklamayı yapanlar, Bucaspor’u ve yetiştirdiğimiz oyuncuları çok iyi bilirler. Arkamıza baktığımız zaman yetiştiriciliğimiz ile gurur duyuyoruz. Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder Buca’dan yetişti, Altınordu’da profesyonel oldular. Yani Buca patentliler. Bunun yanı sıra Salih Uçan, Hasan Kabze, Emre Güral, Ozan İpek, Mehmet Batdal, Umut Gündoğan, Abdülkadir Özgen, Taylan Antalyalı, Sercan Kaya, Okan Alkan, Barış Sungur  birçok futbolcuyu yetiştirmenin gururunu yaşadık. Konya’da futbol hayatını sürdüren Adil Demirbağ da bizim futbolcumuz” ifadelerini kullandı. Ayrıca Aktaş, “Bu sezon şu ana kadar Cuma Menize, Oğuz Aydın, Eycan Kaya ve Yusuf Can’ın Süper Lig takımları peşinde ve onları transfer etmek istiyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Bucaspor bir okuldur’

Ülkemizin dört bir yanına açtıkları ve açmaya hazırlandıkları futbol okullarıyla daha fazla oyuncunun yetişmesi için uğraş verdiklerini belirten Aktaş, “Van’da 180, Diyarbakır’da 120, Kütahya’da, Konya’da ve Isparta’da 80, Antalya’da 70, Malatya ve Elazığ’da 60, Ilgın’da 40 tane okulumuz var. Buca merkezli 8 okulumuzda 1050 tane sporcumuz yer alıyor. Pandemi sonrası da Zonguldak, Eskişehir, Nevşehir, İstanbul, Kayseri’de okul açacağız. Ayrıca bu süreçte Selçuk, Torbalı, Bergama, Urla, Bornova, Çamdibi’nde okullarımız açılmayı bekliyor. Koronavirüs salgını geçtikten sonra toplam 4 bin kişilik okul açmanın planlarını yapıyoruz. Yani bizim yetiştiriciliğimizi görmemek veya görmezden gelmek bize zarar vermeyecektir. Buca, Türkiye çapında bir okul olarak Türk futboluna her zaman hizmet etmiştir, etme de devam edecektir. Kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Her bölgede pilot takımlarının pandemiden sonra oluşacağı bilgisini paylaşan Aktaş, “Üçyol Gençlik, Van Buca, Buca Gençlerbirliği şu andaki pilot takımlarımız. Pandemi sonrası her bölgemizde pilot takımları kuracağız” ifadelerini kullandı.