Ege Burhaniye, Kitap Fuarı için hazır!

Burhaniye, Kitap Fuarı için hazır!

25.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Burhaniye Belediyesi, bu yıl 3’üncüsünü düzenleyeceği Kitap Fuarı’nda sevilen yazarları okuyucuyla buluşturacak

Burhaniye, Kitap Fuarı için hazır

İlki 2019 yılında gerçekleştirilen Burhaniye Kitap Fuarı için çalışmalar tamamlandı. Her yıl sanatseverler tarafından merakla beklenen ve bu yıl 3’üncüsü düzenlenen fuarın ana teması “Bin Yıllık Tarihten Bin yıllık Kitaba olarak belirlendi. 27-31 Temmuz günleri arasında gerçekleştirilecek fuar, bu yılda 5 gün boyunca sanata edebiyata yeni bir soluk getirecek.
CHP Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Akın, Muharrem Erkek, Faik Öztrak, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, milletvekilleri, yazar ve sanatçılarının katılımıyla, 27 Temmuz Çarşamba saat 18.30’da kapılarını açacak.
Tiyatro, sinema, edebiyat
Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Ataol Behramoğlu, Buket Uzuner, Ahmet Telli, Şükrü Erbaş, Erendiz Atasü, Tuna Kiremitçi, Işık Öğütçü ve onlarca yazar, söyleşi ve imza günleriyle sevenleriyle buluşacak. Bu yıl ayrıca açık hava sinemasıyla Öğretmenler Mahallesi Özgürlük Parkı’nda film gösterimi yapılacak.
Hakikat Şeyh Bedrettin filminin oyuncu ve yapımcılarının söyleşileri ardından  gösterim yapılacak. Ayrıca Neşeli Günler filminin yanısıra sinema eleştirmeni Atilla Dorsay’ın son kitabında anlattığı Yılmaz Güney’in Arkadaş filmi gösterilecek.
Eş zamanlı olarak Ören Amfi Tiyatro’da Bülent Parlak’ın “Bir Beyin Hikayesi”, Nazan Kesal’ın “Yaralarım Aşktandır” ve “Eşekler Karnavalı” adlı çocuk oyunu sergilenecek. Ayrıca Tuna Kiremitçi, Paul Dwyer, Nurdan İpek, Erdal Bayrakoğlu ve Muzaffer Özdemir, İskele, Öğretmenler Mahallesi, Ören’de dinletiler sunacak. Gençler için Ören Plajı’nda OZBİ sahne alacak. Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Ali Kemal Deveciler, “Geçen yıl 60 bin sanatseveri ağırladık. Bu yıl hedefimiz 100 bin kişiyi sanatla buluşturmak. Her yıl daha geniş kitlelere ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.