Ege Çam fıstığı verimi ve kalitesi bu yıl yüksek

Çam fıstığı verimi ve kalitesi bu yıl yüksek

22.04.2009 - 05:00 | Son Güncellenme:

İzmir’in Bergama İlçesi’ndeki Kozak Yaylası’nda çam fıstığı hasadı başladı.

Çam fıstığı verimi ve kalitesi bu yıl yüksek

Bu yıl hem verimin hem de kalitenin yüksek olduğu belirtildi. Geçen sene bölgede 350 ton çam fıstığı üretimi yapıldığı, bu yıl 500 tonun üzerine çıkmasının beklendiği ifade edildi. Kozak’taki 16 köyde 5 bin ailenin, geçimini 5 milyon çam fıstığı ağacından sağladığına dikkat çekildi, şu bilgiler verildi: “Toplanan kozalaklar yaz boyunca güneş altında tutulacak, açılmaları sağlanacak. Daha sonra da fıstıklar işlenecek. Şu an Avrupalı alıcılar kilosuna 30 lira veriyor.”  


Çevre dostlarına destek sözü verdi
Balıkesir Çevre Dostları Derneği Başkanı Murat Evim, yardımcısı Ayla Güngör, yönetim kurulu üyeleri Deniz Ültan ve Mehmet  Erçetin, Belediye Başkanı İsmail Ok’u ziyaret etti. Evim, Ok’a, derneğin bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi, yeni projeleri anlattı, destek istedi. Başkan Ok da, “Çevre hepimizin önceliği olmalı. Çalışmalarınızı olumlu buluyorum. Desteğimiz tam.      Balıkesir için her güzel işte biz de varız” dedi. 
COŞKUN YAMAN Balıkesir DHA


Yaptıracağı Anadolu lisesi için şartları var

Muğla Datça’da, yerel seçimlerde, ilkokul diplomasını ibraz edemediği için bağımsız belediye başkan adaylığı ilçe seçim kurulunca kabul edilmeyen  Kazım Yılmaz, söz verdiği Anadolu lisesini yaptırmaktan vazgeçmişti. Geçen hafta Datça’yı ziyaret eden Vali Ahmet Altıparmak’ın isteği üzerine kararını yeniden gözden geçiren Yılmaz, bazı şartlar öne sürdü. İlçeye bugüne kadar   beş okul yaptıran işadamı Kazım Yılmaz, “Atanacak öğretmenler konusunda hassas davranılmasını, lojmanların dağıtımında da söz hakkı istiyorum” dedi. 
MEHMET ÇİL Datça DHA


KGB’nin başkanlığına ikinci kez getirildi
Kuşadası Gazeteciler Birliği (KGB) genel kurulu yapıldı. Başkanlığa, üç yıldan bu yana görevi sürdüren DHA muhabiri Latif Sansür yeniden seçildi. Yönetimde Can Tekmen (Kuşadası 105 FM), Eşber Okayer (AA), Atilla Çınar (Güncel) ve Mehmet Öztürk (Davutlar Ekspres) yer aldı. Sansür, tüzükleri gereği en fazla iki dönem başkanlık yapıldığını hatırlattı, “Önümüzdeki dönem bayrağı başka bir arkadaşıma devredinceye kadar meslektaşlarıma hizmete devam  edeceğim” diye konuştu. 
KUŞADASI DHA