Ege Can dostlarımız sokakta kalmasın

Can dostlarımız sokakta kalmasın

01.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Balıkesir Büyükşehir ve Kuşadası belediyeleri, sahipsiz dostlar için seferber oldu, sahiplendirme çağrısı yaptı

Can dostlarımız sokakta kalmasın

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi, sokaktaki canlar için sahiplenme çağrısında bulundu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında sahipsiz canlar için sahiplendirme girişimi başlattı. Büyükşehir barınaklarından sahiplenilecek can dostları aileye katma hareketine katılmak isteyen vatandaşlar, BBB TV’nin sosyal medya hesaplarından iletişime geçebilecek.

Haberin Devamı

Yılmaz’dan destek

Büyükşehir, sahiplenilen her kedi ve köpek için bir paket mama, mama kabı, tasma ve bir yıl boyunca ücretsiz parazit aşısı ile taşıma kabı desteği verecek. Can dostlar için ellerinden gelen çalışmayı yaptıklarını belirten Başkan Yücel Yılmaz, “Onlara ömürlük yuva olun” çağrısında bulundu.

7/24 müdahale

Kuşadası Belediyesi de, Haybulans aracı sayısını 2’ye yükseltti; daha çok hasta ve yaralı can dosta ilk müdahalede bulunmaya başladı. 7/24 esasına göre çalışan Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi de, 729’u köpek, 1366’sı kedi olmak üzere 2 bin 95 sevimli dostu misafir etti. 1720 tanesi kısırlaştırıldı, toplam 287 can sahiplendirildi. Kentte yaşayan yabancı uyrukluların bir araya gelerek kurduğu Kuşadası Hayvan Kurtarma Derneği Üyesi Ewa Shokri, “Haftanın 2 veya 3 günü bu merkezi ziyaret ederek yürütülen çalışmalara gönüllü olarak katılıyoruz. Mama desteğinde bulunuyoruz. Merkezde yürütülen çalışmaları çok başarılı buluyoruz” diye konuştu.