Ege Çarşının çınarını işporta küstürdü

Çarşının çınarını işporta küstürdü

02.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İşadamı Halil Akça tarafından kurulan vefat ettikten sonra bayrağı eşi ve kızlarının teslim aldığı Genç Hacılar Mağazası, müşterilerine ve esnafa verdiği son yemek ve lokma ile ticari hayatına son verdi.

Çarşının çınarını işporta küstürdü

Aile şirketinin ortaklarından Sunay Akça Sun tarafından verilen yemek, adeta işportaya yenik düşmenin göstergesi oldu. Kendilerine ait mağazanın kapanış yemeğini vermekten üzüntü duyduğunu ifade eden Genç Hacılar sahiplerinden Sunay Akça Sun, “Burada kendi tapulu mağazamın önünde yani bana ait alanda vereceğim veda yemeği için bile işportacılardan izin istedim. Bu durum Kemeraltı Çarşısı’nın geleceği adına endişe duymamıza yeter. İsportacılar tarafından tehdit edildim. Bizim için çarşıdan kopmak çok erkendi. Annem için de kapatmak çok zor oldu” dedi.

Haberin Devamı

CHP Manisa’da iki kongresini yaptı

Manisa’nın Selendi ve Sarıgöl ilçelerinde CHP kongreleri yapıldı. Selendi’de başkan değişirken, Sarıgöl’de Yusuf Özkan güven tazeledi.CHP Selendi İlçe Kongresi’nde 13 yıldır başkanlık yapan Ramazan Harmandalı yeniden aday olmadı. Harmandalı’nın yerine aday olan Mehmet Cımık, tek listeyle girilen seçimin galibi oldu. 90 delegeden 70’i oy kullandı. Cımık, 70 oyun tamamını aldı. Sarıgöl Kongresi’nde de başkan Yusuf Özkan yeniden aday oldu. Yapılan seçime 138 delegeden 104’ü katıldı. Özkan, oybirliğiyle başkan seçildi. Özkan’ın yönetim kurulunda, Emine Altırkum, Mustafa Bayraktar, Ethem Buldanlı, Mustafa Gemci, İbrahim Hazırcı, Hatice İlkhan, Ahmet Karaoğlan, Mehmet Öncü, Hasan Pulat, Saadet Tokgöz, Nazım Zanbak ve Mustafa Yıldırım yeraldı.

Haberin Devamı

Yüksel’den bakanlara: VOB’a neden sustunuz?

CHP İzmir milletvekili Alattin Yüksel, İzmirli iki bakan Binali Yıldırım ile Ertuğrul Günay’ı eleştirdi. Yüksel, iki Bakan’ın Vadeli İşlemler Borsası’nın İzmir’den İstanbul’a alınmasına karşı çıkmadıklarını belirterek “Siyaset yapmayacakmışız. Hadi ordan” dedi. İki bakanın “İzmir’de başka Ankara’da başka konuşuyorlar. Vadeli İşlemler Borsası İzmir’den İstanbul’a gidiyor. İzmir’den çıkan Bakanlar buna karşı çıkamıyor. İzmir’in değerlerini kaybetmesini engelleyemiyorlar” dedi.

Ödemiş Kültür Merkezi belediyeye devredildi

Ödemiş’te temeli 1997 yılında atılan ve yıllardır inşaatı yarım kalan Kültür Merkezi belediyeye devredildi. Belediye Başkanı CHP’li Bekir Keskin, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ufuk Kızıler ile Kültür Merkezi’ne giderek incelemelerde bulundu. Belediye olarak yaptıkları müracaatların sonuçlandığını ve 1997 yılında inşaatına başlanan Kültür Merkezi’nin yapılan bir protokol ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Ödemiş belediyesi’ne devrolduğunu belirtti.
Yüksel BALCI / (DHA)

‘Okul sütü kooperatif tarafından verilmeli’

EÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Özkaya, Türkiye genelinde okullarda dağıtılacak sütlerin kooperatiflerden ve köylüden alınmasını, böylece daha sağlıklı süt sunulurken hem üreticinin hem tüketicinin korunabileceğini söyledi. Proje ile anasınıfından ilkokul beşinci sınıfa kadar uzun ömürlü süt dağıtılacağını belirten Özkaya, İzmir örneğinde 207 bin dağıtıma ulaşan projeden süt üreticisi köylülerin de faydalı çıktığını vurguladı.
DHA

Haberin Devamı


Sanattan anlayan polisler sergi açtı

Bornova Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin hazırladığı karma resim sergisi, Forum Bornova’da sergilenmeye başladı.
Bornova Halk Eğitim Merkezi’nin desteği ile polis adaylarının sosyal etkinlik zamanlarında hazırladığı ebru, kara kalem, yağlı boya eserleri sergide yer alıyor. Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencilerinin, halkla bütünlük oluşturmak amaçlı çalışmalarında “sanattan anlayan polisler” yetiştirmek hedefleniyor.