Ege Çeşme, mis gibi ekmek koktu!

Çeşme, mis gibi ekmek koktu!

19.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pek çok atölye çalışmasına, söyleşi ve sergilere ev sahipliği yapan 8. Germiyan Festivali sona erdi. Bartın’da yaşanan üzücü olaylar nedeniyle konser ve kortejin iptal edildiği festivalde, yerli üreticilerin ürünlerini sergilediği stantlar açıldı.

Çeşme, mis gibi ekmek koktu

Ebru Kaya, Çukuriçi Meydan’da köy katmeri ve damat lokumu atölyesi gerçekleştirdi. Eski Un Değirmeni’nde Şükran Tümer’in ‘Geçmişten Günümüze’ adlı sergi açılışının ardından Ayşe Kabasakal bölgeye özgü Kopanisti peyirini anlattı. Germiyan evlerinin duvarlarına yaptığı resimlerle adını Türkiye’ye duyuran Nuran Erden, köy okulunun duvarına çocuklarla birlikte “Bartın Kalbimizde” yazdı. Birbirinden güzel ve lezzetli ekmeklerin yarıştığı En İyi Ekmek Yarışması düzenlendi. Dereceye girenlere ödüllerini takdim eden Başkan Ekrem Oran,  “Germiyan Festivali, günlük telaşlarınızdan uzaklaşarak, doğanın iyileştirici gücüyle ruhunuzun arınacağı bir festival. Çağın şartlarında, ekonomik ve sosyal karmaşanın içinde bizim için anahtar kelime iyileşmek.
Sağlıklı gıdaya, içilebilir suya, adil paylaşıma, sosyal adalete… Bütün bunlara ve umutlu yarınlara ulaşmak için, hepimizin ‘iyileşmeye’ ihtiyacımız var. İyi tarım uygulamalarının artırılması, ata tohumlarımızın çoğaltılarak üretimin sürdürülmesi, insanın yıpratıcı çevresel etkilerinin en aza indirgenmesi için çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.