Ege Çeşme’ye ‘Geçici Sağlık Merkezi’

Çeşme’ye ‘Geçici Sağlık Merkezi’

24.03.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yaz aylarında yaklaşık 20 kat artan nüfus karşısında mevcut devlet hastanesinin yetersiz kaldığını belirten Çeşme Belediye Başkanı Esat Tanık, hastanedeki hasta yoğunluğunu azaltmaya yönelik Geçici Sağlık Merkezi kuracaklarını ifade etti.

Çeşme’ye ‘Geçici Sağlık Merkezi’

Belediye mevzuatının buna izin verdiğini aktaran Tanık, “Özellikle yaz aylarında belediye bünyesinde doktorlarımızı, sağlık görevlilerimizi istihdam edip sadece Çeşmeli hemşehrilerimizin değil ilçemize gelen tüm vatandaşların sağlık sorunlarını en hızlı şekilde çözeceğiz. Bu konuda Sağlık Bakanlığı ile de görüşeceğiz ve ortaklaşa çözüm üreteceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Uzun vadeli çözümler

Sağlık hizmetinin yetersiz kaldığı benzer ilçelerde uygulanan çözümleri de incelediklerini vurgulayan Esat Tanık, “Geçici Sağlık Merkezleri’nin acil sağlık hizmetleri, temel muayene ve tedavi imkanları gibi hizmetleri sunabildiğini gördük. Bunun yanında mobil sağlık hizmetleriyle de belediyelerin, sahil bölgelerine ve yazlık alanlara mobil sağlık üniteleri göndermesi mümkün. Bu kapsamda dönemsel olarak ek sağlık personeli istihdam edilebilir” ifadelerini kullandı. Uzun vadeli çözüm noktasında ise devlet hastanesinin altyapısını güçlendirilmesi için çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Tanık, yeni sağlık tesislerinin kurulması için teşvik edici politikaların izleneceğini de sözlerine ekledi.