Ege CHP’de imzacılar 2. etabı başlattı

CHP’de imzacılar 2. etabı başlattı

04.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlk hafta konrde için yeter sayıda imza toplayamayan muhalif grup, önümüzdeki hafta 311’i yakalamak için ilçeler bazında yeni bir kampanya başlatma kararı aldı

CHP’de imzacılar 2. etabı başlattı

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ı devirmek ve olağanüstü il kongresini toplamak için imza kampanyası başlatan muhalif il delegeleri, yeni hafta öncesi strateji değişikliğine gitti. İlk üç günde 311 imza hedefine ulaşamayan imzacılar, cumartesi günü yaklaşık 4 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantıya metropol ve çevre ilçelerden temsilci delegeler katıldı. Eski vekillerden Bülent Baratalı ve Kamal Anadol’un da hazır bulunduğu zirvede, kampanya sürecinde yaşanan sıkıntılar ve karşılaşılan engeller masaya yatırıldı.

226 imzada kalındı
Muhalif delegelerin, çevre ilçelerden gelen noter kayıtları ile birlikte, beş gün sonunda 226 imzaya ulaştıkları iddia edildi. Hafta başından itibaren ikna turlarına hız verecek olan imzacılar, üçer kişilik gruplar halinde, tüm ilçelerde çalışma yürütme kararı aldı. Toplantıda ayrıca, metropol ilçeler arasında sıkıntı yaşanan Bayraklı ve Bornova için de yürütülecek özel çalışmalar konuşuldu.

Facebook’tan isyan
Muhaliflerin olağanüstü İl Kongresi için imza topladığı, Mehmet Ali Susam’ın görevden alınması için Genel Merkez’e çağrıda bulunduğu CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, facebook’tan isyan ederek, “Kavgalı ev görüntüsü vermeyin. Birbirimizi hırpalamaktan ve köşe kapmaktan vazgeçmeliyiz. Birilerini değil düşüncemizi iktidara taşıyalım” dedi.

Kopal, kongreyle döndü
CHP Manisa İl yönetimi tarafından geçen Ağustos’ta görevden alınan CHP’nin eski Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal, olağanüstü kongrede aday olup 2 oy farkla tekrar başkan seçildi. Kongrede Ağustos ayından beri Merkez İlçe Başkanlığı’nı yürüten Engin Uzun, eski Başkan Hamza Kopal ve Merkez İlçe üyesi Ali Arslan başkanlık için yarıştı.
Konuşmaların ardından delegeler sandık başına gitti. Seçimde 89 oy alan Hamza Kopal yeniden CHP Merkez İlçe Başkanı olurken, Engin Uzun 87, diğer aday Ali Arslan 73 oy aldı. Kopal’ın listesi şu isimlerden oluştu: Sultan Ardeç, Baki Demirkan, Bülent Doğan, Serdar Gürkan, Şule Kayıkçı, Yusuf Kelebek, Tezcan Kuru, Hanife Lekesiz, Özmen Özkan, Buket Sönmez, Barış Ulusu, Fehmi Ustel, Hasan Hüseyin Yılmaz.


Eski vekiller Genç onuruna buluştular

İzmir CHP eski Milletvekili Süleyman Genç (1973-1980) onuruna Balçova Termal Tesislerinde bir yemek düzenlendi. İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci’nin ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe Süleyman Genç’in o dönem yakın çalışma arkadaşları olan eski milletvekilleri; Sabri Ergül, Ali Rıza Bodur, Neccar Türkcan, o dönemde Gençlik Kollarında görev yapan, şimdi ise Kiraz Belediye Başkanlığı görevini yürüten İsmet Korkmaz, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, İl Saymanı İrfan Babacan, İl Genel Meclisi Üyeleri Tayyip Şengül, Yücel Özen, Ali Zeybek ve diğer davetliler katıldı. CHP Eski Millevekili Süleyman Genç onuruna verilen yemekte ayrıca, ilerleyen günlerde Süleyman Genç’e Saygı Gecesi düzenlenmesine de karar verildi.

Haberin Devamı


Susam’dan enerji zamlarına eleşti

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Enerji Komisyonu üyesi Mehmet Ali Susam, doğalgaza yapılan yüzde 14’lük ve elektriğe gelen yüzde 10’luk zammın hem sanayiciyi hem de tüketiciyi zor durumda bırakacağını söyledi.Zammın, yaklaşan kış aylarında, evlerinde ısınma amacıyla elektrik ve doğalgaz kullanan çok sayıda aileye ilave yük getireceğine dikkat çeken Susam, evlerde elektriğin önemli bölümünün, doğalgazın ise tamamına yakınının ısınma amaçlı kullanıldığını vurguladı. Kış aylarında tüketimin artacağını, yapılan bu zammın vatandaşın cebini yakacağını belirten Susam, “Öte taraftan ürettiğimiz elektriğin de yüzde 55’i doğalgaz elde edildiği için önümüzdeki günlerde elektrik fiyatlarına ikinci bir artışı zorunlu görünmektedir” dedi. Susam, mazota yapılan son zamlarla da kamyoncuya yaşam hakkı tanımadığını öne sürdü.


“Gemileri İzmir’e gelemeyecek”

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray bir süredir “geliyorum” diyen ekonomik krizi küçümseyip tedbir almayan AKP’nin sıcak paraya dayalı ekonomi yönetiminin bedelini halka ödettiğini önesürdü. Otobüslere, trenlere, yollara salınan, “CHP’de iş yok, AKP’yi destekleyelim” diyen yevmiyeli propagandistlerin işe yaramayacağını belirten Çıray, “AKP Türkiye’ye ne verdi ki, İzmir’e ne verecek? Dokuz yıllık AKP iktidarının yaldızları dökülmekye başladı. Yandaş medya ne kadar saklamaya çalışırsa çalışsın Binali Yıldırım ve Başbakan’ın çocuklarının gemileri İzmir limanına demirletmeyeceğiz” dedi.