Ege CHP’DE KIRMIZI ALARM

CHP’DE KIRMIZI ALARM

13.11.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Kongre sürecindeki partide, ‘naylon üye’ iddiaları ortalığı karıştırdı. Bazı örgütler görevden alındı, yenileri atandı. Kocaoğlu ve parti kurmayları, “Küçük hesap yapmayın, iktidara geliyoruz” diyerek, birlik-beraberlik çağrısında bulundu

CHP’DE KIRMIZI ALARM

Kongre sürecine giren CHP’de özellikle ‘naylon üyelik’ tartışmaları yüzünden ortalık toz duman oldu. Bu duruma el koyan partinin önde gelen isimleri, “İlk seçimde iktidarız. Küçük hesaplarla birbirimizi kırmayalım, gerginlik yaratmayalım. Birlik ve beraberlik içinde olalım” mesajı verdi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, örgütteki kutuplaşmayı önlemek amacıyla kendi ilçesi Bornova’da düzenlediği sürpriz toplantıda, parti örgütüne önemli mesajlar verdi. CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, İlçe Başkanı Ertürk Çapın’ın da katıldığı toplantıda konuşan Kocaoğlu, “Kongreler gelir geçer, bizler ne kongreler gördük, delege olduk, olamadık, ilçe yönetici yapıldık, yapılmadık. Önemli olan CHP’nin başarısıdır. O nedenle birlik, beraberlik içinde kol kola kongre sürecini atlatmalı, 29 Mart’ta yakaladığımız tarihi başarının çıtasını yukarı çekip, Genel Başkanımız Deniz Baykal’ı ‘Başbakan’, partimizi de iktidar yapmak için uğraşmalıyız. Bu sorumluluk sadece seçilmiş belediye başkanlarının değil aynı zamanda tüm parti örgütünündür. Partimizin iktidarı artık bir an kadar yakındır. El ele verip, birlik ve beraberlik içinde iktidara yürümeyi düşünmeliyiz. CHP’nin iktidara koştuğu bir dönemde örgüt olarak kongre sürecini partimize yakışır bir şekilde atlatmalıyız. Gerginlik ya da olumsuzluk bizlere yakışmaz” diye konuştu.
‘Tüm ilçelerde yapılacak’
Bornova’da konuşan İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu da, “Ne yazık ki bizim gündemimizle Ankara’daki gündem aynı değil. Partimiz Ankara’da AKP iktidarına karşı büyük bir kavga verirken bizim gündemimizin kongre sürecine ilişkin parti içi sorunlar olması açıkçası doğru değil. Ne zaman Ankara’nın gündemiyle İzmir’in gündemi aynı olursa, oradan yaratılacak sinerji ile iktidara yürürüz. İl Başkanınız olarak parti üyelerimin talip oldukları konumda siyaset yapmalarının garantisi bizleriz. Delege olmak, ilçe başkanı, il başkanı, yönetici ya da kurultay delegesi olmak isteyen herkesin hakkını savunmak bizlerin ödevidir, görevidir. Bu konuda içiniz rahat olsun. Ankara’da milletvekillerimiz büyük ve çetin bir mücadele veriyorlar. Her gün yaklaşan CHP iktidarına koşarken kenetlenmeliyiz, birlik olmalıyız” diye konuştu.
Nalbantoğlu, Bornova’dan başlayan bu toplantıların tüm ilçelerde yapılacağını, kongre sürecini genel seçim öncesi örgütün güçleneceği bir yarışma fırsatı olarak gördüklerini sözlerine ekledi.

Milletvekilleri ne dedi?
Mehmet Ali Susam: Kongre öncesi delege seçimlerini de, birlik ve beraberlik içinde partiyi iktidara taşıyacak bir süreçte yapmaya çalışıyoruz. Çünkü partimizin politikası halkımız tarafından doğru algılanıyor ve destek alıyor. CHP’nin oyları yükseliyor. AKP’nin de ciddi bir oy düşüşü içinde olduğu açıktır. Yoksulluğun, işsizliğin artması, hem iç hem dış politikadaki çetin günler bunun nedenidir. Yerel yöneticilerimiz ve örgütlerimiz ülkenin içine düştüğü bu durumda CHP’nin iktidarı ile kurtulunacağı bilinci içerisinde örgütsel çalışmalarını yapacaktır. Bu anlamda kongre sürecini, iktidara hazırlık ve iktidara taşıyacak bir örgütsel çalışma süreci olarak görüyoruz. Birlik beraberlik içerisinde olmayı, örgütümüze de tavsiye ediyoruz. Kongre süreci güzel bir parti içi yarış olacaktır.

‘Savaşma vuruşma olmaz’
Abdürrezzak Erten: Kongre sürecinde doğrular da yanlışlar da yapılabilir. Bir takım şeyler yazılıyor çiziliyor... Bana kalırsa bunlar ağırlıklı olarak yanlış, yanlış olduğu da görülecektir. Partinin üyeleri arasında böyle savaşma-vuruşma olmaz. Dışarıdan bazı kesimler bunları yapıyor. Bunların çabaları boşa çıkacak. Her şey birlik-beraberlik anlayışıyla yapılıyor. Kongreye giderken de birlik - beraberlik içinde gidilecektir. Taa ki iktidara kadar da bu şekilde ilerlenecektir.

‘Demokratik biçimde yarış’
Selçuk Ayhan: Bizim görevimiz partimizdeki tüm siyasi dinamiklerin siyaset yapma şansına saygı duymak ve ortamı hazırlamaktır. Zaman zaman bazı arkadaşlarımızın bunu ihlal eden, partiyi kuşatma davranışları oldu. Bizler bir şekilde insanların mümkün olduğunca uzlaşarak mümkün olamıyorsa demokratik biçimde yarışarak iddialarını ortaya koymasını savunuyoruz. Bu doğrultuda arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Aziz Bey’le de geçen bu pazar günü bu görüşlerimizin ortak olduğu tespitini yaptık. Bu toplantının olacağını biliyordum. Büyükşehir Belediye Başkanı siyasete doğrudan müdahale eder noktada değil ama bu anlayış doğrultusunda katkı koymaya çalışıyor.