Ege CHP’de tek isim Mustafa Moroğlu

CHP’de tek isim Mustafa Moroğlu

13.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun milletvekili aday adaylığı için istifa etmesiyle boşalan koltuk, pazartesi sahibini bulacak.

CHP’de tek isim Mustafa Moroğlu

Nalbantoğlu’nun yerine tek isim önerilecek. Balçova İlçe Başkanlığı’ndan görev beklentisiyle istifa eden Mustafa Moroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra milletvekilleriyle belediye başkanlarının da desteğini aldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne sadece Moroğlu’nun isminin konacağı, Genel Başkan’ın ilçe başkanlarından birinin bu göreve gelmesini istememesi halinde eski İl Genel Meclis Üyesi Güler Tunçoku’yla eski milletvekili Erdal Karademir’in önerileceği öğrenildi. Denizli doğumlu 53 yaşındaki Mustafa Moroğlu, 1989’da SODEP’le siyasete girdi. İşletme eğitimini, 12 Eylül 1980 sonrası eski Türk Ceza Kanunu’nun 141’inci maddesinden (aşırı sol faaliyetler) yargılanarak altı yıl cezaevinde kaldığı için tamamlayamadı. Partinin Balçova’da kurucu ilçe başkanlığını yaptı. Bir yıldır sürdürdüğü Balçova İlçe Başkanlığı’ndan il başkanı olmak için istifa etti. Beyaz eşya ve mobilya ticareti yapan Moroğlu, evli ve bir çocuk babası.

Haberin Devamı

Ak Parti listesi ‘onaya’ gidiyor
Ak Parti İzmir İl Başkanlığı’na atanan Ömer Cihat Akay, partiyi seçime taşıyacak 50 kişilik kadroyu, teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı Ekrem Erdem’in onayına sunmak için bugün saat 07.00’de uçakla Ankara’ya gidecek. Akay’ın yönetimi hazırlarken tüm milletvekillerinden öneri istediği, ancak sadece Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’ın isim verdiği öğrenildi. Hotar’a yakın olan Tansu Kaya, Selami Seven, Mehmet Karal, Hasan Ali Karaman ve Şeyhmus Yalçın’ın listeye girdiği, kadın kontenjanının da yine Nükhet Hotar’a yakın olan Kadın Kolları İl Başkanı Nesrin Ulema’nın verdiği isimlerle doldurulduğu öne sürüldü. İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu’yla arası bozuk olan Fevzi Bayram’ın yönetimde ‘ikinci adam’ olmasının Tekelioğlu ve onunla birlikte hareket eden milletvekilleri Taha Aksoy’la İbrahim Hasgür’ü Ömer Cihat Akay’a karşı mesafelendirdiği iddia edildi. Teşkilatlardan sorumlu il başkan yardımcısı olması beklenen Bayram, ‘Hotar listesi’ iddialarına, “Bu liste olsa olsa Başbakan’ın listesi olabilir” dedi.

Haberin Devamı

Siyaset Okulu’nda hukuk devrimi
Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin kadınlar için açtığı Siyaset Okulu’nda dersler tüm hızıyla sürüyor. Prof. Zeki Arıkan konuk oldu, “Hukuk Devrimi ve Medeni Kanun” konulu konferans verdi. Prof. Arıkan, Osmanlı’nın son dönemi ve Cumhuriyet’ten sonraki inkılap ve değişimleri, hukuk devrimi ve medeni kanun perspektifinde değerlendirdi. Ayrıca, Osmanlı’daki Mecelle Kanunu’nun sosyal hayatı düzenlemede yetersiz kaldığını, bu yüzden İsviçre Medeni Kanunu’nun uygulamaya konulduğunu söyledi.

Öncü kadınlarla sahaya inecekler
İşçi Partisi (İP) Öncü Kadın İzmir il ve ilçe yöneticileri bir araya geldi. Genel Başkanı Pınar Gül başkanlığında gerçekleşen toplantıda seçim hazırlıkları ele alındı. Gül, “Seçimde hedefimiz AKP iktidarından kurtulmaktır. Hedefe ulaşmak için Cumhuriyet mitinglerine katılan kadın kitlelerine önderlik edeceğiz. Genel Başkanımız Doğu Perinçek’i Silivri zindanlarından çıkararak Ankara’ya milletvekili olarak göndereceğiz” dedi.