Ege CHP, “eğitimi” masaya yatırdı

CHP, “eğitimi” masaya yatırdı

26.09.2009 - 01:47 | Son Güncellenme:

CHP İl Başkanı, Milli Eğitim Müdürü’ne, “ÖSS’de Karaman, Kayseri ve Denizli’nin önüne geçmek için neler yapıyorsunuz?” diye sordu

CHP, “eğitimi” masaya yatırdı

CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, ders zilinin çalmasıyla birlikte, eğitim sorunlarına dikkat çekti. Nalbantoğlu, Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Ragıp Üye’yi soru bombardımanına tuttu. Yedi yıllık AKP iktidarında eğitim alanında İzmir’de herhangi bir ilerleme sağlanamadığını öne süren CHP İl Başkanı, Üye’ye şu soruları yöneltti:
“Okulların yüzde kaçında öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilecek kütüphane, laboratuvar mevcut? Öğretmen açığının nedeni ne? Öğretmenlerin yüzde kaçı sözleşmeli? Sözleşmeli öğretmenlerin yüzde kaçı imam? İzmir’in ÖSS’de Karaman, Kayseri ve Denizli’nin önüne geçebilmesi için ne yapıyorsunuz? Sadece Milli Eğitim Bakanı tarafından olağanüstü koşullar söz konusu olduğunda yapılan 76’ncı madde atamaları Cumhuriyet tarihi boyunca beş kez kullanılmışken, İzmir’de bu maddeden atanan kaç okul yöneticisi bulunuyor? Bu maddeye istinaden atanan yöneticilerimiz hangi temel sorunların çözümüne katkı sağladılar?”