Ege CHP’nin ekonomi uzmanı adayı Türeli, iddialı

CHP’nin ekonomi uzmanı adayı Türeli, iddialı

18.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’den, İzmir 2. Bölge 4. sıra milletvekili adayı Rahmi Aşkın Türeli, bu kez şeytanın bacağını kıracak gibi...

CHP’nin ekonomi uzmanı adayı Türeli, iddialı

2007 seçimlerinde de CHP’den aday gösterilen Türeli, 2. Bölge 8’inci sıradaydı, milletvekilliğini kılpayı kaçırdı. 1963, Ödemiş doğumlu Türeli, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü’nü bitirdi. ABD’de Güney Kaliforniya Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. 1993’ten beri DPT’de görev yapıyor. Türeli, 2002’den bu yana da Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde, yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ekonomi dersleri veriyor. Türkiye ekonomisinin makroekonomik dengeleri, tarım, sanayileşme, işsizlik ve yoksulluk konularında çalışmaları ve yayınları var.

Yüksel: Gönüllü orkestrası kurduk

CHP’nin halkla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili adayı Alaattin Yüksel, “İzmir’de gönüllülerden orkestra kurduk. Bu orkestra, seçime kadar her seçmenin kulağına ulaşacak şekilde, seçim bildirgemizi çalacak. Sayıları 4 bin 800’e ulaştı. Aralarında ilkokul mezunu da master yapan da, avukat, öğretmen, doktor da var, ev hanımı, esnaf ve işçi de. Gönüllüler, özellikle sandık ve sokak örgütlenmesinde en büyük destekçimiz. Örgütün yetişemediği yerlerde yüz yüze iletişimde katkı sağlayacaklar” dedi.
İl Başkanlığı’nın bir odasını ofis gibi kullanan gönüllüleri ziyaret eden Yüksel, İstanbul’da 2 bin metrekarelik üç gönüllü merkezi açıldığını hatırlattı, en kısa zamanda İzmir’de de böyle bir merkez açacakları sözünü verdi.

CHP’li Susam’dan, Kutlu Doğum Haftası ziyareti

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Susam, Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde İzmir İl Müftü Vekili İlyas Öztürk’ü ziyaret etti.
İslam dininin en önemli erdemlerinden birinin Allah’la kul arasında bir aracı bulunmaması olduğunu hatırlatan Susam, “İslam’da Hıristiyanlıktaki ya da Musevilikteki gibi ruhban grubu yoktur. Kul ile yaratan arasındaki ilişkiyi de kimse bilemez. İnançlı olmak hiç kimsenin tekelinde değildir. Bu nedenle itikat sahibi insanlar hiçbir siyasi görüşün ön ya da arka bahçesi değildir” diye konuştu.
Mehmet Ali Susam’ın yeniden Milletvekili adaylığını kutlayan Öztürk, “Bizler devlet ve millet için bir şeyler yapmaya gayret eden, bu yola çıkan herkese Allah’tan yardım diliyoruz” diye konuştu.