Ege CHP, ‘Yeşil Ekonomi’yi “Yeşil Ege”de açıkladı

CHP, ‘Yeşil Ekonomi’yi “Yeşil Ege”de açıkladı

10.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin en önemli projelerinden biri olan ve içinde her bina sahibine yalıtım yardımının da yer aldığı paket, çevre devrimi olarak nitelendirildi

CHP, ‘Yeşil Ekonomi’yi “Yeşil Ege”de açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son Ege gezisinde açıkladığı “Yeşil Ekonomi”nin Egeliler üzerinde yarattığı olumlu etkiden büyük memnunluk duydu. Kılıçdaroğlu, İzmir ve Manisa gezileri sırasında sosyal adaleti hedef edinen “yeşil ekonomi’ modelini benimsediklerini belirterek, “Kuracağımız yeşil ekonomi modeli ile hem günümüzde yaşayanların, hem de gelecek kuşakların çevre hakkının tam olarak hayata geçirilmesini hedefliyoruz. Son 50 yıldır tüm dünyayı yakından ilgilendiren bir çevresel küresel değişimle karşı karşıyayız” dedi.

Tek ilişkileri rant
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, iktidarın çevre politikalarını eleştirilerini şu sözlerle dile getirdi:
“Dokuz yıldır görev başında olan AKP Hükümeti’nin Türkiye’yi bu çevresel dönüşüme hazırlamaktan çok uzak olduğunu hepimiz biliyoruz. AKP’nin ne zihniyeti, ne de birikimi maalesef bu süreci idare etmede yeterli olmuyor. AKP’nin çevre ile tek ilişkisi rant üzerinden kuruluyor. AKP için çevre para ettiği sürece değer kazanıyor. AKP rant ve yandaş merkezli politikaları ile sadece bizleri değil, gelecek nesilleri de tehlikeye atıyor. AKP’nin enerji politikasının önceliğinin hala kömür ve doğalgaz gibi fosil yakıtlar olduğu görülüyor Ülkemizin özellikle güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji alanlarında çok önemli bir potansiyeli var. Ama AKP siyasi bir tercih yapıyor. Kısa vadeli rant, kısa vadeli kar hedeflediğinden önceliğini fosil yakıtlardan yana belirliyor.”

Yalıtım yardımı ile hem tasarruf, hem de destek
Bina yalıtımına öncelik vereceklerini belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hane başına bin 500 lira yalıtım yardımında bulunacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Dört yıl içinde 1 milyon yoksul aileye bina kaynaklı enerji kayıplarını ve ısınma giderlerini azaltmak için hane başına bin 500 lira yalıtım yardımı yapacağız” dedi.

Çevreye zararlı HES’lere çalışma izni verilmeyecek
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, HES politikası ve onaylanan HES’leri iptal edip etmeyeceği konusunda da, “Bu HES olarak çevrede tahribata yol açıyorsa, bölge halkı istemiyorsa, iptal etme yetkimizin olup olmadığını hukukçularla görüşeceğiz. Maliyeti ne olursa olsun o HES’i mutlaka iptal edeceğiz” dedi.