Ege ‘Çift başlılık ortadan kalkıyor’

‘Çift başlılık ortadan kalkıyor’

27.02.2017 - 02:44 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Manisa’da “Bugün itibarıyla vesayetçi blok ortadan kaldırılıyor, çift başlılık ortadan kaldırılıyor. İnşallah çok daha etkin ve güçlü bir yönetim mekanizması kuruluyor” dedi

‘Çift başlılık ortadan kalkıyor’

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, mevcut sistemin darbelere müsade eden kötü bir sistem olduğunu belirterek “Şimdi bu sistemin son yanlışlıklarını düzeltiyoruz. Bundan sonra eğer ihtiyaç olursa başka anayasa değişiklikleri de olur ama bugün itibarıyla vesayetçi blok ortadan kaldırılıyor, çift başlılık ortadan kaldırılıyor” dedi.

Haberin Devamı

Kurtulmuş, bir televizyon programına konuk oldu. 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasının Türkiye için önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Kurtulmuş, vatandaşlara mevcut sistemin nerelerde tıkandığını ve neden böyle bir sistem değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu anlatacaklarını söyledi.

‘Sistem darbe üretiyor’

Mevcut sistemin darbeler ürettiğini anlatan Kurtulmuş şunları söyledi:

“Vesayetçi bir yapı üzerine kurulmuş sandıktan nasıl oy çıkarsa çıksın, halkın iradesi ne olursa olsun birtakım vesayet kurumları ve kuruluşları Anayasa Mahkemesi, Yüksek Yargı, Cumhurbaşkanlığı makamı, bizatihi kendisi, askeri ve sivil vesayet odakları öyle bir yapı ortaya konulmuş ki sandıktan ne çıkarsa çıksın bu odaklar vasıtasıyla da aslında sistem, eski sistem istediği şekilde milletin iradesini değiştirmeyi başarmıştır.”

Haberin Devamı

Sistemin son yanlışlıklarını düzelttiklerini kaydeden Kurtulmuş, “Çift başlılık ortadan kaldırılıyor. Yine vesayetçilerin iştahını kabartan siyasi, iktisadi istikrarsızlık dönemlerini ortaya çıkaran bu sistem ortadan kaldırılıyor. İnşallah çok daha etkin ve güçlü bir yönetim mekanizması kuruluyor” diye konuştu.

‘İade İçİn ümİtlİyİz’

Fethullah Gülen’in iadesiyle ilgili olarak Trump yönetimiyle yeni gelişmelerin olabileceğini belirten Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Olumlu sinyaller geliyor. Obama dönemindeki duyarsızlık geride kaldı” dedi.

Yazarlar