Ege Çiftçi para kazanacak

Çiftçi para kazanacak

06.07.2017 - 05:41 | Son Güncellenme:

Balıkesir’de, ‘Çiftçi Eğitim ve Üretim Merkezi’nde ilk hasat yapıldı. Büyükşehir Başkanı Uğur, “Çalışmalarımızı üniversitelerle yürütüyoruz. Çiftçinin daha çok para kazanması sağlanacak” dedi

Çiftçi para kazanacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Burhaniye ilçesine bağlı kırsal mahallelerden Börezli’de kurulan Çiftçi Eğitim ve Üretim Merkezi bünyesindeki tarlalarda üretilen lavanta, ekinezya ve aromatik nanelerin ilk hasadı yapıldı. Çiftçilerin, bilinçli ve kaliteli üretim yapmalarına katkı sağlamayı amaçlayan 114 dönümlük merkezde, tüm tıbbi ve aromatik bitkiler, farklı ağaç fide ve fidanları ile organik gübre çeşitleri akademisyenler nezaretinde üretiliyor.

Haberin Devamı

Merkezin ana binasında ise çiftçilere eğitim verilecek, ayrıca binada doku kültürü laboratuvarı ile tıbbi ve aromatik bitkiler laboratuvarı da faaliyet gösterecek. 1 müdür, 4 ziraat mühendisi, 1 tekniker ve 20 işçinin görev yaptığı merkezde, yakın zamanda akademik kariyeri olan 2 biyolog, 1 eczacı ve 1 biyokimyacı da göreve başlayacak.

Türkiye’ye örnek

Başkan Uğur, çiftçilere katma değeri yüksek ürünler ürettirmek için çalışmalar yaptıklarını, böylece daha çok para kazanmalarının sağlanacağını vurguladı.

Bu çalışmanın, Balıkesir ve Türkiye’ye örnek olacağını ifade eden Uğur şöyle konuştu: “Burada, aloeveradan, ekinezya bitkisine, aromatik naneden, lavantaya kadar çeşitli üretimler yapıyoruz. Biz burada bu ve daha birçok bitkinin hem destinasyonunu hem de yağının çıkartılmasını yapacağız. Bunu biz bütün kırsal mahallelerimize, çiftçilerimize yaydığımız zaman onlar da daha değerli ürünler üretebileceklerini görmüş olacak. Bu çalışmalarımızı üniversitelerle diyalog içinde yürütüyoruz. Burhaniye’mize, Balıkesir’imize, ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.