Ege Daha kötüsü olabilirdi!

Daha kötüsü olabilirdi!

01.08.2018 - 04:50 | Son Güncellenme:

Aydın Büyükşehir Belediyesi, aşırı yağışlarda olumsuzluk yaşanmaması için sabaha kadar çalıştı, sel felaketini önledi. Başkan Özlem Çerçioğlu, “Hazırda beklettiğimiz ekiplerimiz anında müdahale etti” dedi

Daha kötüsü olabilirdi

Aydın’ın Nazilli, Buharkent ve Kuyucak ilçelerinde aşırı yağışlar sonrası vatandaşlar zor anlar yaşadı. Meteoroloji’nin aşırı yağış tahminine göre, hazırda bekletilen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yapılan ihbarlara anında müdahale ederek olası bir facianın önüne geçti. Nazilli’nin; Demirciler, Kestel, Kozdere, Kuşçular, Ovacık, Buharkent’in Kızıldere ile Kuyucak’ın Kayran, Çobanisa, Yöre, Pamucak mahallelerinde aşırı yağan yağmur, yaşamı olumsuz şekilde etkiledi. Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sabaha kadar aralıksız çalışarak vatandaşların yanında oldu, devrilen ağaçlar kaldırıldı, kapanan yollara anında müdahale edildi.

Haberin Devamı

Hayat normale döndü

Yağmurdan en çok etkilenen Buharkent ilçesine 6 kilometre mesafedeki Kızıldere Mahallesi’nde yağmur suları, önüne gelen ne varsa sürükledi. Sürüklenen taşlar yolları kapattı, ekipler herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için her türlü önlemi aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Aşırı yağan yağmur nedeniyle kapanan yollara hazırda beklettiğimiz ekiplerimiz anında müdahale etti. Aldığımız önlemler sayesinde tüm vatandaşlarımıza ulaşmayı başardık, bir olumsuzluk yaşanmadı. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Ekiplerimiz çalışmalara devam edecek” dedi. Hayatın normale dönmesiyle rahat bir nefes alan kentliler, Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti.

Ray tehlikesi

Denizli ile Aydın arasında kalan ve Aydın’ın Buharkent ilçesine bağlı Kızıldere Mahallesi yakınlarındaki Kızıldere Çayı, birkaç gündür aralıksız olarak devam eden yoğun yağış nedeniyle taştı. Bir noktada Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na ait tren yolunun altın akan çayın suları 30 metrelik rayların altındaki toprağı sürükledi, rayların altını boşalttı.