Ege Damla öğretmen ölümsüzleşti!

Damla öğretmen ölümsüzleşti!

26.11.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Yatağan Belediye Meclisi, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını kaybeden öğretmen Damla Çin Yörü’nün adını ailesinin yaşadığı sokağa verdi.

Damla öğretmen ölümsüzleşti

Yatağan Belediye Meclisi’nin aldığı kararla, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Adıyaman’da öğretmen olarak görevli Damla Çin Yörü’nün adı, ailesinin yaşadığı Yeni Mahalle 198. Sokak’a verildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ailesinin yaşadığı evin önünde bir tören düzenlendi. Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç ve Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, 6 Şubat’ta yaşanan asrın depremi olarak kabul edilen Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden herkese ve Yatağanlı Damla Çin Yörü ile ailesine Allah’tan rahmet diledi; Yörü’nün adının ailesinin yaşadığı sokağa verilerek sonsuza dek yaşatılacağını söyledi. Baba Muzaffer Çin ise, Yatağan Belediye Meclisi’nin düşünceli hareketinden dolayı teşekkür etti, acılarını paylaşan Kaymakam Kılıç ve Başkan Toksöz’e şükranlarını sundu.

Haberin Devamı

Eğitimcileri unutmadı

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, ilçedeki eğitim veren okulları gezdi, öğretmenlerin gününü kutladı; Didim Belediyesi Heykel ve Seramik Atölyesi’nde hazırlanan üzerinde Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü olan ‘Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister’ yazılı hediyeleri takdim etti. Atabay, “Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü içtenlikle kutluyorum” ifadesini kullandı.

Damla öğretmen ölümsüzleşti

Deveciler’den hediye

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Başkan Ali Kemal Deveciler, Burhaniye Belediyesi’ne bağlı çocuk bakımevleri ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde görev yapan öğretmenleri ziyaret etti. İlk olarak BURSEM’e ardından Burhaniye Belediyesi Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Çocuk Bakımevi ve Burhaniye Belediyesi Nur Çakıroğlu Albak Çocuk Bakımevi’ne giden Başkan Deveciler, öğretmenlerle sohbet etti, çiçek ve hediye paketleri takdim etti.

Haberin Devamı

Damla öğretmen ölümsüzleşti

3 bin 900 Nutuk dağıttı

Çiğli Belediyesi, Öğretmenler Günü kapsamında ilçedeki devlet ve özel okullarda görev yapan 3 bin 900 öğretmene Nutuk hediye etti. Tüm öğretmenlerin gününü kutlayan Başkan Utku Gümrükçü, “İlçemizde görev yapan öğretmenlerimizin, okullarımız ve eksiklikleriyle ilgili görüşlerine değer veriyoruz. Bu doğrultuda kısa süre önce ilçemizde görev yapan öğretmenlerimizin katılımıyla bir çalıştay düzenledik. Eğitim sistemimizle ilgili oldukça verimli sonuçlar elde ettik. İlerleyen süreçte hizmet planlamamızı yaparken bu bilimsel verileri dikkate alacağız” diye konuştu.

‘Başımızın tacısınız’

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Saygılı, “En değerli yatırım, insana, eğitime ve dolayısıyla geleceğe yapılan yatırımdır. Bu değerli yatırımın mimarları öğretmenlerimizdir. Hepimiz için emekleri tartışılmaz, ebediyete kadar başımızın tacı olmaya devam edecekler” dedi.

Başkandan teşekkür

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Tahir Merzeci Ortaokulu’yla Ahmet Ragım Üzümcü İlkokulu’nu ziyaret etti. Öğretmenlerin bu özel gününü kutlayan Başkan Selvitopu, “Bu kutsal görevi özveriyle yerine getirdiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi. Selvitopu, öğretmenlerin motivasyonlarının yüksek olması için tüm sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyledi.

 

 

 

 

 

 

Yazarlar