Ege Darbede anlaştılar ama isimlerde uzlaşamadılar

Darbede anlaştılar ama isimlerde uzlaşamadılar

03.09.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir İl Genel Meclisi’nin eylül ayı olağan toplantısında CHP Grubu, iki yıl önce alınan ancak uygulanamayan, 12 Eylül 1980 askeri ihtilalini hatırlatan bazı okul isimlerin değiştirilmesi yönünde temenni kararı almak için 65 imzayla önerge verdi. Ak Parti ve MHP de benzer önerge sundu.

Darbede anlaştılar ama isimlerde uzlaşamadılar

İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Serdar Değirmenci, İzmir’in, Türkiye’nin en çağdaş, demokratik kenti olduğunu söyledi. Değirmenci, “Narlıdere 12 Eylül İlköğretim Okulu’nun isminin Erdal Eren, Gültepe Kenan Evren Anadolu Lisesi’nin Aydın Erten, Yamanlar Evrenpaşa İlköğretim Okulu’nun ise Necdet Adalı olarak değiştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu konuda temenni kararı alarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na, İl Müdürlüğü’ne teklif edebiliriz” dedi.
Ak Parti Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu da okul isimlerinde değişikliği onayladıklarını, ancak verilecek adlar için Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı uygun gördüklerini kaydetti. MHP Grup Sözcüsü Ahmet İncesu da, “MHP olarak, Dursun Önkuzu ve Selçuk Duracık’ın isimlerinin de yer almasını öneriyoruz” diye konuştu. Üç önergenin birleştirilmesi teklifi oy çokluğuyla reddedildi. Ak Parti ve MHP’nin ret oylarına karşın, okulların isimlerinin değiştirilmesine yönelik temenni kararı oy çokluğuyla kabul edildi.

Haberin Devamı

Mecliste Ramazan şekerlemesi
Manisa İl Genel Meclisi’nin eylül ayı ilk toplantısında ilginç görüntüler yaşandı. Referandumun tartışıldığı oturumda çoğu oruçlu olan üyelerin konuşmaları dinlemek yerine kestirmeyi tercih ettiği görüldü. Kimi üyeler elleriyle gözlerini kapatarak şekerleme yaparken, kimileri de koltuğa yaslanıp kimseye aldırış etmeden uyumaya devam etti.

CHP’de şenlikli miting
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 6 Eylül’deki mitingi, “İzmir başbakanını karşılıyor” sloganıyla yapılacak. Miting öncesi, adı sır gibi saklanan bir kadın türkücü konser verecek, tiyatro toplulukları gösteri yapacak. İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, Gündoğdu’ya 400 bin kişinin geleceğini iddia etti. Miting için 100 bin ‘Hayır’ bayrağı hazırlandı. Saat 11.00’de havalimanında karşılanacak olan Kılıçdaroğlu, saat 16.00’da Manisa’da halka seslenecek. İzmir mitingi ise 18.30’da.

Haberin Devamı

Hotar, Ankara’da kaçırılan ponpon kızlara alkış tuttu
Dünya Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye’nin de yer aldığı A Grubu’na ev sahipliği yapan Ankara’da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’la izlediği Türkiye-Rusya maçında ponpon kızlar yer almadı. Reuters bu durumu tüm dünyaya, “Hükümet yetkilileri, Ak Partili yöneticilerin izlediği maçlarda ponpon kız çıkmaması için FİBA’ya ricada bulundu” diye duyurdu. İzmir’de ise farklı görüntü yaşandı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, Lübnan-İspanya maçının periyot aralarında ve molalarda Rus kızlardan oluşan Khimki Dancers Grubu’nun gösterisini büyük ilgiyle izledi, tempo tuttu.

Reklam mı, progaganda mı?
Muhafazakar kesime hitap eden bir tesettür giyim mağazasının, Manisa’daki şubesinde camlara yapıştırdığı mühür şeklindeki “İndirime EVET Herşey 1 Lira” yazılı afişler, kentte tartışma yarattı. CHP İl Başkanı Cahit Kaplan, Merkez İlçe Seçim Kurulu’na şikayette bulunacaklarını söyledi, “Bariz propaganda kokan bir durum” dedi. MHP İl Başkanı Uğur Üncü de, “İlçe Seçim Kurulu kararlarına herkes saygı duymalı” diye konuştu. Ak Parti Merkez İlçe Başkanı İsmail Önal ise, “Bu bir reklamdır, bizimle de referandumla da hiçbir alakası yoktur” dedi.