Ege Deprem Dede’yi elleriyle tanıdı

Deprem Dede’yi elleriyle tanıdı

13.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Romanya ve Makedonya’dan gelen görme engelliler, Kızılay İzmir Şubesi’nin hazırladığı, ’Af(f)etmez’ adlı proje kapsamında, deprem başta olmak üzere afetler konusunda bilgilendirildi.

Deprem Dede’yi elleriyle tanıdı

Kafiledeki, görme engelli Romanyalı Roxana Poıana’nın, elleriyle eğitim çalışmasına destek veren Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’nın yüzüne dokunup tanımaya çalışması ilginç bir görüntü oluşturdu. Işıkara, “Engelli insanlarımızın öncelikle zemin katlarda oturmaları sağlanmalı. Engellerine dair kimlik kartlarınında yanında bulunması, ona göre ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlar” dedi.

Haberin Devamı

Bu müzede neşe ve Karikatür birarada
Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi veMask Müzesi’yle İzmir’de müzecilik anlayışına farklı bir bakış açısı getiren Konak Belediyesi, Neşe ve Karikatür Müzesi hazırlıklarının son aşamasına geldi. Tarihi Paleolitik Çağ’a kadar gidenkarikatür sanatının yansımaları Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi’yle İzmir’de görülecek. Dilek Maktal Canko, Tan Oral, Turgut Çeviker ve Eray Özbek’ten oluşan deneyimli danışma kuruluyla devam eden müze hazırlıkları sadece İzmir’e değil dünyaya bir ilki kazandırma yolunda ilerliyor. 150 yıla yakın bir tarihe sahip Türk karikatürcülüğünü de gözler önüne serecek olan Neşe ve Karikatür Müzesi’nin uzmanlık alanı Ege ve Akdeniz Karikatürleri olacak.

Atık yağlardan elektrik üretilecek
Gaziemir Belediyesi, Ezici Biyoelektrik A.Ş. ile protokol imzalayarak doğaya büyük zarar veren atık yağları toplamaya başladı. Atıklar elektrik enerjisine dönüştürülecek. Ezici Bioelektrik Ege Bölge Müdürü Aydan Özgen eEvinde en az 5 litre atık yağ biriktiren vatandaşlardan 444 28 45 numaralı hattı aramalarını istiyoruz, yağları gelip evlerinden alıyoruz. Atık yağlarıdan bir dizi işlemle bioelektrik enerjisi elde ediyoruz” dedi.

Aile hekimlerine doğum öncesi kursu
Manisa’da, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ), Türk Perinatoloji Derneği ve Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle aile hekimlerine yönelik doğum öncesi bakım kursu düzenlendi. Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay anne ve bebek ölüm hızının azaltılmasına ilişkin hedefleriyle ilgili bilgi verdi. Dr. Ziya Tay, 2010 yılında bebek ölüm hızını binde 9.8 ile tek haneli rakamlara indirmeyi başardıklarını belirtti.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR Manisa DHA