Ege Depremzedeye barınma imkanı

Depremzedeye barınma imkanı

13.02.2023 - 00:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyasıyla depremzedeler için ev açılabileceğini veya kira yardımında bulunulabileceğini söyledi. Bornova Başkanı İduğ da, 500 kişiyi ağırlayacaklarını belirtti.

Depremzedeye barınma imkanı

İzmir Büyükşehir ve Bornova belediyeleri, depremzedelerin barınma sorununu çözmek için seferber oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bir Kira Bir Yuva kampanyasıyla depremzedeler için boş evinizi açabilir, kira desteğinde bulunabilirsiniz” dedi. Bornova Belediyesi de, 500 depremzedeye barınma imkanı sağlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ‘Umut Hareketi’ kampanyası devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 10 il için yapılan yardımları paylaştı. Soyer, “6 TIR, 9 kamyon ile insani yardım malzemeleri Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Osmaniye ve Mersin illerine gönderildi. Büyükşehir koordinasyonunda depremin 6. günü itibariyle toplam 140 TIR, 115 kamyon, 3 uçak, 2 gemi ile 486 bin 500 battaniye, 7 bin 700 yorgan, 3 bin 700 yastık, 846 bin 801 parça giyim malzemesi, 17 bin 500 hijyen paketi, 8 bin 500 paket hijyenik ped, 22 bin gıda paketi, 31 bin 250 bebek bezi ve maması, 605 bin litre içme suyu, 850 adet çadır, 9 bin 250 soba ve ısıtıcı, 135 ton yakacak, 65 adet jeneratör ve tonlarca insani yardım malzemesi afet bölgesine sevk edildi. Bir Kira Bir Yuva kampanyamıza Türkiye’nin her bölgesinden başvurarak, depremzedeler için boş evinizi açabilir, kira desteğinde bulunabilirsiniz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Depremzedeye barınma imkanı

‘Bizimle iletişime geçin’

Bornova Belediyesi de, deprem bölgesinden tahliye edilen vatandaşın barınma sorununa çözüm için harekete geçti. Kendi bünyesindeki tesisleri ve yurtları hazır duruma getiren belediye, çevrede bulunan otellerle de iletişime geçti. Başkan Mustafa İduğ, “500 kişiyi ağırlayabileceğiz. Vatandaşımızdan duyarlı olmalarını, kullanmadıkları eşyalı evlerini depremzedeler için açmalarını istiyoruz. Bizimle iletişime geçebilirler” çağrısında bulundu.

ESHOT otobüsü yuvaya dönüştü

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, toplam 100 yatak kapasiteli 10 körüklü otobüsü gezici barınma aracına dönüştürerek afet bölgesine gönderiyor. İlk etapta 4 otobüs, deniz yoluyla İskenderun’a gitmek üzere yola çıktı. İçinde sobaların da bulunduğu gezici barınma araçları, 100 yatak kapasitesiyle bölgedeki depremzedelere sunulacak.

Haberin Devamı

Çeşme sahip çıktı!

Depremzedeye barınma imkanı

İskenderun’dan Çeşme’ye gelen; Çeşme Belediyesi ve Çeşme Turistik Otelciler Birliği yardımlarıyla Pırıl Otel’e yerleştirilen Orhan Kara, yaşadıklarını anlattı. Kara, “Ablam diyaliz hastası. Çeşme’deki hastanede tedaviye alındı. Annem yatalak, bakıma ihtiyacı var. Belediyenin evde bakım hizmetine başvurduk. Çok yardımcı oldular” dedi.- YUSUF ÇINAR

Çadırlar kuruldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in talimatıyla afet bölgelerinde koordinasyon merkezleri kurmak için yola çıkan ekipler, Hatay’a ulaştı. Teknik ekip afet bölgesinin en öncelikli ihtiyacı olan barınma sorununu çözmek için seferberlik başlattı. Teknik ekip genişletilen çadır alanında yeni çadırların kurulumunu yaptı; zabıta depremzedelerin güvenliğini sağlamak için önlem aldı.