Ege Derece Koleji’nin bursluluk sınavına rekor katılım

Derece Koleji’nin bursluluk sınavına rekor katılım

24.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sınavda 2 bin öğrenci ter döktü. Katılım, geçen yıla göre yüzde 50 arttı. Sonuçların 1 Mart’ta açıklanacağını belirten yetkililer, başarı oranına göre yüzde 100’e kadar burs verileceğini açıkladı.

Derece Koleji’nin bursluluk sınavına rekor katılım

Derece Koleji Okul Bursluluk Sınavı’ yoğun bir katılımla yapıldı. Yaklaşık 2 bin öğrencinin katıldığı sınavda velilerin, sınava giren öğrencilerden daha heyecanlı oldukları gözlemlendi.

Haberin Devamı

Katılım sayısında, geçen yıla oranla yüzde 50’lik artış oldu.

2, 3, 4, 5, 6 ve 7. sınıflarda öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak, 17-18 Şubat 2018 tarihinde yapılan sınavlara katılıp başarılı olan öğrencilere 2018-2019 yılı eğitim ve öğretim yılı için yüzde 5 ile yüzde 100 oranları arasında, başarı oranına göre burs verileceği açıklandı. Bursluluk sınav sonuçları 1 Mart’ta www.derecekoleji.com adresinden, (0232) 99911 11 no’lu telefondan ve/veya şahsen okulumuza başvurularak öğrenilebilecek. Yetkililer, Derece’li olmak için ter döken tüm öğrencilere başarılar dilediklerini, velilere de teşekkür ettiklerini belirtti.

Derece Koleji’nin bursluluk sınavına rekor katılım
Avantajlı erken kayıt

Çocuklarının iyi bir eğitim almasını isteyen veliler için birçok avantajı da beraberinde getiren ‘Derece Koleji’nde Avantajlı Erken Kayıt Dönemi’ başladı. Ailelerin eğitim bütçelerini destekleyecek önemli indirimlerde bulunduklarını belirten Derece Koleji Kurucu Temsilcisi Ümit Ülkü, öğrencilerimizin bilişsel ve ahlaki gelişimine önem veren okulumuzda çocuklarını okutmak isteyecek velilerimizin erken kayıt imkânlarından istifade etmelerini öneriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sınav kaygısını nasıl yenelim?

Öğrenilen bilgi, sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılamıyorsa, bunun adı sınav kaygısıdır. Kişinin sınava yüklediği anlamlar, sınavla ilgili zihinde oluşturulan imaj, sınav sonrası duruma ilişkin atıflar ve sınav sonrası elde edilecek kazanımlara verilen önem sınav kaygısı oluşumu üzerinde etkilidir.

Belirtileri nelerdir?

Huzursuzluk, endişe, tedirginlik, sıkıntı, başarısızlık korkusu, çalışmaya isteksizlik, mide bulantısı, taşikardi, titreme, ağız kuruluğu, iç sıkıntısı, terleme, uyku düzeninde bozukluklar, karın ağrıları vs. bedensel yakınmalar, dikkat ve konsantrasyonda bozulma, kendine güvende azalma, yetersiz ve değersiz görme, sıklıkla görülen belirtilerdir.

Nasıl ortaya çıkar?

Öğrenilenleri aktaramama, okuduğunu anlamama, düşünceleri organize etmede zorluk, dikkatte azalma, sınavın içeriğine değil kendisine odaklanma, zihinsel becerilerde zayıflama, enerji azlığı, fiziksel rahatsızlıklar sınav kaygısının başlıca etkileridir. Öğrenciyi farkında olmadan kendi davranışını denetleyemez hale getirir. Bunaltıya eğilimli kişilik yapısı olanlarda (mükemmeliyetçi, rekabetçi) daha sık görülür. Sosyal çevrenin beklentileri ve baskısı da önemli bir etkendir.

Haberin Devamı

Başa çıkma yolları?

Düşünce ve inançları sorgulamak, nefes alma egzersizleri, gevşeme egzersizleri, kaygıyı bastırmaya değil, onu kabul etmeye ve tanımaya çalışmak, düşünceleri durdurma tekniği, dikkatini başka noktalara odaklama tekniği kullanılabilecek başa çıkma yollarıdır.

Neler yapılmalıdır?

Çalışma alışkanlıklarını ve sınava ilişkin tutumları gözden geçirerek yeni bir zihinsel yapılanma yaratmaya çalışmak gerekir. Zaman iyi kullanılmalıdır. Beslenme ve uykuya dikkat edilmelidir. Sınava yönelik çalışmaları son güne/geceye bırakmamak önemlidir. Uygun yöntemlerle kaygının azaltılmasını sağlamak gerekir.