Ege DEÜ’de glütensiz yemek dönemi

DEÜ’de glütensiz yemek dönemi

18.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yürüttüğü örnek çalışmalarla mensuplarının hak ve menfaatlerini birçok alanda koruyan DEÜ, bu kez sağlıkta öncü bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

DEÜ’de glütensiz yemek dönemi

 DEÜ, glüten intoleransı ve çölyak hastalığına farkındalık oluşturmak için yemekhanelerinde hazırlanacak glütensiz mönüleri, öğrenciler, akademik ve idari personeline sunmayı hedefliyor. Konuyla ilgili konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Ülkemizde her bin kişiden beşinde görülen çölyak hastalığına karşı glütensiz mönü ve reçetelerin oluşturulmasını önemsiyor, bu alanda öncü bir projeyi hayata geçiriyoruz. Umarız projemiz, bu tür hastalıkların dünyada ve ülkemizde var olduğuna ve tedbir alınması noktasında adımların atılmasına vesile olur” dedi.
Üç aşamada gerçekleştirilecek projenin başlangıç aşamasında hastalığa dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için bilgilendirme seminerlerinin düzenlenecek. Proje, DEÜ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Efes MYO bünyesindeki Gıda Mühendisi öğretim elemanlarının ortak çalışması ile gerçekleştirilecek.