Ege Devlet Tiyatrosu rekora koşuyor

Devlet Tiyatrosu rekora koşuyor

23.02.2009 - 05:00 | Son Güncellenme:

Yedi sahnede, şubat sonuna kadar toplam 101 temsil yapılacak. Martta ise 130 temsille 51 yıllık rekorun kırılması hedefleniyor

Devlet Tiyatrosu rekora koşuyor

İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Hülya Savaş, kurumun 51’inci yılında rekora koştuklarını söyledi. Diğer sezonlarda olduğu gibi bu yıl da izleyenlerden büyük ilgi gördüklerini belirten Savaş, “Kendimize ait üç salonun yanı sıra Sabancı, Narlıdere Atatürk, Soyer ve Selahattin Akçiçek kültür merkezlerinde gösterilerimiz gerçekleşiyor. Martta da Adana, Muğla, Elazığ, Malatya ve Aydın’a turnelerimiz olacak. Şubatta 101 temsil sahnelerken, martta 130 temsille 51 yıllık mazimizin rekorunu kırmış olacağız” dedi.

Doluluk oranı yüzde 100
Yerel yönetimlerin desteği ölçüsünde temsil sayısının daha da artacağını kaydeden Savaş, “Biletlerimiz, satışa çıkar çıkmaz tükeniyor. Oyunlarımızı yüzde 100 dolulukla sahneliyoruz” dedi. Çocuk izleyicilerin sayısını da artırmayı hedeflediklerini kaydeden Hülya Savaş, “Şu anda ‘Ayının Fendi Avcıyı Yendi’ ve ‘Yağmurla Gelen’ adlı çocuk oyunlarını sahneliyoruz. 23 Nisan’a üçüncü oyunumuz da başlayacak” diye konuştu.