Ege Disiplinsiz esnafa uyarı sonrası ceza

Disiplinsiz esnafa uyarı sonrası ceza

03.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konak Belediyesi Zabıta ve Temizlik ekipleri disiplinsiz davranışlar sergileyen esnafa uyarılarda bulunuyor.

Disiplinsiz esnafa uyarı sonrası ceza

Uyarılar karşısında kent disiplinini bozmaya devam eden esnafa cezai işlem uygulayacaklarını ifade eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, esnafı, yasal sınırlar içerisinde işgaliye kullanması konusunda uyardı. Vatandaşları da işgaliye ve afiş konusunda duyarlı olmaya çağıran Tartan, “Konak, İzmir’in merkezi. O nedenle kent ekonomisinin ve eğlence sektörünün merkezi. Kentte huzuru sağlamak amacıyla tedbirler alıyoruz. Kentini seven vatandaşlarımızın katılımcı yapıları bizi büyük ölçüde başarıya ulaştırıyor. Uygulanan tedbirlerle çevreyi kirletenler, gürültü çıkaranlar, kaldırımları işgal edenler, belirlenen yerlerin dışında afiş asanlar cezalandırılıyor” dedi. n İZMİR Milliyet


Belediye, 32 dalda meslek kursu açıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim müdürlükleriyle işbirliği halinde yürüttüğü Meslek Edindirme ve Beceri Kursları’nın yeni dönem kayıtları devam ediyor. Ekim ayında başlaması planlanan kursların ön kayıtları 9 kurs merkezinin yanısıra http://izmeb.izmir.bel.tr adresli internet sitesinden de yapılıyor. Kayıtlar 15 Eylül’e kadar sürecek. Özellikle kentin alt gelir gruplarında yer alan kadın ve gençlere yönelik olarak 32 branşta düzenlenen meslek edindirme ve beceri kurslarını tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerler, adeta birer altın bilezik sahibi oluyorlar.
En geçerli meslekler var
Kentin eğitim seviyesini ve nitelikli çalışan sayısını arttırmayı hedefleyen kurslar bu yıl Bilgisayar Kullanımı, İngilizce, Bilgisayarlı Muhasebe, Doğalgaz Tesisatçılığı, Kaynak Teknolojileri, Sıhhi Tesisat, Kasiyerlik, Satış Görevlisi, Çini İşlemeci, Ofis Programları Kullanımı, Bilgisayar Destekli Proje Çizimi (Autocad), El Sanatları ve Takılar, Yönetici Asistanı, Aşçılık gibi geçerliliği çok olan branşlarında açıldı.
İZMİR DHA


Hediyelik eşyada MANİSA MARKASI

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün bir süre önce Zafer Kalkınma Ajansı’na sunduğu ’Hediyelik Eşyada Manisa Markası’ isimli projesi kabul edildi. İl Genel Meclisi’nin de destek verdiği 218 bin TL’lik projenin önümüzdeki hafta içinde başlayacağı bildirildi. Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, kentin tanıtımı konusunda yıllardan beri var olan bu eksikliğin proje sayesinde giderileceğini söyledi. Karaköse, “Yaklaşık bir yıl sürecek proje çerçevesinde önce Manisa’nın simgeleri olan kültür değerleri tespit edilecek. Ortaya çıkarılan 500 kültür değeri elsanatları ustaları tarafından minyatür hediyelik eşyaya dönüştürülecek ” dedi.
İlker KILIÇASLAN DHA