Ege Dışsatıma doping!

Dışsatıma doping!

15.09.2022 - 07:33 | Son Güncellenme:

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin girişimleriyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Afrika’ya yeni gemi hatlarının açılması ve İzmir Limanı’na silo kurulması projeleri gündeme alındı

Dışsatıma  doping

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaosmanoğlu’nu makamında ziyaret etti. AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan’ın da katıldığı toplantıda, Afrika’ya yeni denizyolu hatlarının açılması ve İzmir Limanı’nda yaşanan ham yağ depolama sorunlarına dair çözüm önerileri değerlendirildi.
İhracat hacmi kriteri
Hatların açılması ve limana yatırım yapılarak silo kurulmasının bakanlığın gündemine alındığını belirten Uçak, şöyle konuştu:
“Bakanlığımız yatırım, üretim ve ihracat odaklı yol haritamızın başarıya ulaşması adına her türlü desteği vermeye hazır. Verimli bir toplantı oldu. Afrika’ya yeni hatlar, kanatlı sektörümüzdeki firmaların bu hattı gerektirecek ihracat hacmine ulaşacaklarını temin etmeleriyle açılabilecek. Daha önce İzmir’den Güney Afrika’ya olan rotalar gözden geçirilecek. Öte yandan tehlike arz edebilecek sıvı ürünler (asit gibi) çevre güvenliği nedeniyle izne tabi ve son olarak sıvı yağ da bu ürünler listesine dahil edildi. Depolanma altyapısı ile ilgili birliklerimizce İzmir Limanı’na yatırım yapılarak silo yapılmasına Bakanlıkça izin verileceği belirtildi.”
Bakana teşekkür
Küresel resesyonun gündemde olduğu günümüzde lojistik daha da önem kazandığını sözlerine ekleyen Uçak, “Yapıcı yaklaşımı nedeniyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaosmanoğlu’na Egeli İhracatçılar adına teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu toplantıya vesile olan AK Parti İzmir Milletvekilimiz Sayın Ceyda Bölünmez Çankırı’ya biz ihracatçıların her daim yanımızda olmalarından dolayı Ege İhracatçı Birlikleri ve tüm ihracatçılarımız adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.