Ege Doğaltaş sahnede!

Doğaltaş sahnede!

31.03.2022 - 00:10 | Son Güncellenme:

27. kez kapılarını açan ve 41 ülkeyi buluşturan MARBLE İzmir 2 milyar doları aşan doğaltaş ihracatının gücüne güç katacak.

Doğaltaş sahnede

MARBLE İzmir-Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı, kapılarını 27. kez fuarizmir’de açtı. 150 bin metrekare alanda bine yakın katılımcı ve bin 400’e yakın blok taş yerini aldı. 2 Nisan’a kadar açık kalacak olan Marble İzmir’e 41 ülkeden yaklaşık 500’e yakın ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Haberin Devamı

Fuarın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Marble İzmir hem Türkiye hem dünya için bir sahne. Her yıl daha fazla rağbet gören ve büyüyen sektörde bu sahneye ışık olacak siz değerli katılımcılarsınız. Ülke olarak katma değeri yüksek üretime verilecek teşvikler yapılacak yatırımlarla 2 milyar dolarlık ihracat rakamının çok üstüne çıkabilecek güçlü bir potansiyele sahibiz” ifadelerini kullandı.

Sektörün itici gücü

MARBLE ile 50 katılımcı ile başlayıp binlere uzanan güzel bir hikayeye tanıklık ettiklerini dile getiren İzmir Ticaret Odası                 (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener de, “MARBLE, uluslararası pazara ulaşmamızı sağlayan katma değeri yüksek bir organizasyon. Binlerce profesyonelin bir arada olduğu bu fuar, sektörün itici gücü. Milyon dolarlık ihracat rakamlarının milyarlara çıkmasını sağlayan bir gurur tablosu içindeyiz. Ünlü ve bilinen yapılarda Türk mermer ve doğaltaşının kullanılması bizi gururlandırıyor. Rekabetin yoğun olduğu doğal taş pazarında, adımızdan söz ettiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Fuar ile dünyaya açıldık

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya da, Ege’den yüzde 75’lere varan işlenmiş taş satıyoruz. Bu fuar sayesinde dünyaya açıldık. Dünya liginde, şampiyonlar liginde oynuyoruz” diye konuştu.