Ege Doğduğu köye okul yaptıracak

Doğduğu köye okul yaptıracak

19.07.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Denizlili gurbetçi hayırsever Teslime Madan, doğup büyüdüğü Çameli’nin Kirazlıyayla Köyü’ne anaokulu yaptırmak üzere protokol imzaladı

Doğduğu köye okul yaptıracak

Hayırsever Teslime Madan, doğup büyüdüğü Denizli Çameli’nin Kirazlıyayla Köyü’nden 55 yıl önce ayrıldı. Önce evlenip Acıpayam’a gitti. 6 yıl burada yaşadıktan sonra da ailesiyle birlikte çalışmak için Almanya’nın yollarına düştü. 20 yıl çalışıp 1982’de kesin dönüş yaptı, İzmir’e yerleşti. Yaşamın rüzgarında oradan oraya savrulan Madan’ın, içindeki köyünün özlemi bir türlü bitmedi. Denizli Valiliği’ne başvurdu, “Annem Elif Ayşe Bakırtaş’ın adına Kirazlıyayla’da bir okul yaptırmak istiyorum” dedi. Müracatı inceleyen valilik, köyün bir anaokuluna ihtiyacı olduğunu hayırsevere bildirdi.
Bunun üzerine Denizli’ye gelen Teslime Madan, Vali Yavuz Erkmen’in makamında anaokulu yaptırmak için protokol imzaladı. 

“Annem okumamı isterdi”
Törende konuşan vefakar kadın, “Elinde olanağı olan herkes eğitim için birşeyler yapmalı. Köyümüzde okul yoktu, bizler okuyamadık. Şimdi anaokulu bile açılıyor. Devlete hayırseverlerde desteklediği zaman, eğitimdeki sorunlarımız bitecek. Rahmetli annem okumamı çok isterdi. Olanaksızlıklardan okuyamadık. Çalıştık para kazandık, şimdi okul yaptıracağım. Çok mutluyum” diye konuştu. Vali Erkmen de, Madan’ı kutladı, “Kirazlıyayla Köyü’nün anaokulu bu yıl tamamlanacak” dedi.
İki derslikli, kaloriferli olarak, 414 metrekarelik alana yapılacak anaokulu, 100 bin TL’ye mal olacak ve iki ay içerisinde tamamlanacak.