Ege Dünya genelinde Haftanın Kadını

Dünya genelinde Haftanın Kadını

20.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

International Federation of Business and Professional Women’ın İzmir kulüp kurucu başkanı Şehnaz Yılmaz, dünya genelinde Haftanın Kadını seçildi.

Dünya genelinde Haftanın Kadını

Şehnaz Yılmaz’ın, UNESCO ve BPW’deki çalışmalarında da Arap ülkeleriyle, Batı Dünyası arasında köprü oluşturma gayretleri nedeniyle bu başarıya layık görüldüğü belirtildi. İzmir İş Kadınları Derneği’nin de kurucu başkanı olan, ulusal ve uluslararası çalışmalarıyla dikkat çeken Yılmaz, “Uluslararası platformlarda ülkemizin ve şehrimizin adının duyurulmasından mutluluk duyuyorum” dedi.

Yapı Kredi’den ‘engelsiz’ ATM
Yapı Kredi Bankası, görme engellilere yönelik ATM’yi İzmir’de de hizmete sundu. Bu bankanın müşterisi olsun olmasın tüm göremeyenlerin para çekme ve bakiye inceleme işlemlerini kolaylaştırıyor. Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini söylüyor.
Yakup Doğan, günlük hayatın birçok alanında gerekli standartlar oluşturulmadığı için engellilerin büyük sıkıntılar yaşadığına değindi ve “Banka olarak bu sıkıntıların hiç olmazsa bir bölümünü kendi faaliyet alanımız içinde ortadan kaldırmak için çaba gösteriyoruz. Önümüzdeki dönemde bu alandaki hizmet ve ürünlerimizi çeşitlendirmeyi, Engelsiz Bankacılık Programı’nı daha da yaygınlaştırmayı planlıyoruz...” diye konuştu.

Mesleki eğitimde ikinci kurum oldu
İAOSB Mesleki Eğitim Merkezi, İzmir metropolünde Altındağ Mesleki Eğitim Merkezi’nden sonra çırak yetiştirilen ikinci kurum oldu. İzmir Atatürk Sanayi Bölgesi (İAOSB) firmalarına ara eleman yetiştirip, diğer yandan düşük gelirli ailelerin ilköğretimlerini tamamlayamayan çocuklarını eğiterek iş sahibi olmalarını sağlamak amacıyla kurulan merkez, geçen eylül ayında Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildi. İAOSB Başkanı Hilmi Uğurtaş, öğrenci sayısının 200’den bine kadar yükseltilmesinin hedeflendiği de belirtti.

Engelliler için İzmir’e geliyorÜnlü sanatçı Volkan Konak, Türkiye Sakatlar Derneği yararına ülke çapında konserler verecek. İlk durağı ise İzmir olacak. 25 Şubat’ta Halkapınar Spor Salonu’nda sahneye çıkacak. Biletler; Biletix, Ege Park Mavişehir ve Balçova, Balçova Kipa, Bornova Forum’la Konak Pier Alış Veriş Merkezlerinde satışa sunuldu. Volkan Konak, İzmir’i ilk olarak özellikle seçtiklerini söyledi, “Benim için yeri apayrı” dedi. Bu konserden elde edilecek gelir, 500 yataklı bakıma muhtaç engelliler rehabilitasyon merkeziyle, 100 engelli çocuğa hizmet verecek okul bulunan “Nihat Kaban Engelsiz Yaşam Evi”nin yapımında kullanılacak.