Ege Dünya müzecileri İzmir’de buluştu

Dünya müzecileri İzmir’de buluştu

23.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi, bugün Uluslararası Müzecilik Çalıştayı’na ev sahipliği yapacak.

Dünya müzecileri İzmir’de buluştu

Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM), Lizbon (Portekiz), Bologna (İtalya) ve Amsterdam’dan (Hollanda) gelen konuklar ile Türkiye’nin önde gelen müzelerinden temsilcileri ağırlayacak. Çalıştay kapsamında kente gelen konuklar için hazırlanan İzmir ve çevresini tanıtma turu da, EXPO 2020 yarışındaki İzmir’e katkı sağlayacak.
Avrupa Birliği’nin “Türkiye Kültürlerarası Diyalog - Müzeler Hibe Programı”na kabul edilen ve projenin koordinatörlüğünü üstlenen APİKAM, bugün “Türkiye’de ve Avrupa’da kent müzeciliğinin gelişimi ve sorunları” konulu bir çalıştay düzenleyecek.

10 aylık süreç
Çalıştayın konukları arasında Avrupa Müze Akademisi Başkanı Massimo Negri, Kent Müzeleri Komitesi (CAMOC) Başkanı Suay Aksoy, İstanbul Oyuncak Müzesi Kurucusu Sunay Akın, Bologna Müzeler Kurumu Başkanı Anna Dore, Lizbon Müzesi Müdürü Cristina Leite ve proje uzmanı Manuel Pizarro, Bologna Sanayi Müzesi proje uzmanı Melisa LaMaida da yer alıyor. Çalıştaya ayrıca Bursa, Adalar, İnegöl, Antalya gibi müzelerin temsilcileri de katılacaklar.