Ege EBSO’nun projesi gençlere rehber olacak

EBSO’nun projesi gençlere rehber olacak

09.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) tarafından İstihdam, Eğitim veya Öğretimde Olmayan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destekleme Programı’na (NEETs) başvurusu yapılan The NEET Carries The Machinery Sector To The Future” isimli proje AB tarafından kabul edildi.

EBSO’nun projesi gençlere rehber olacak

 Projenin genel hedefinin, toplum düzeyinde olumlu ekonomik etki ve geçim kaynağı sağlamak, 18-29 yaş aralığındaki ne eğitimde ne de istihdamda olan genç kadın ve erkek nüfusun sosyal entegrasyonunu desteklemek olduğu belirtildi.
Meslek öğrenecekler
Söz konusu proje ile birlikte EBSO’nun aktif olarak yürüttüğü AB proje sayısı, geçtiğimiz aralık ayındaki 485 bin euroluk Sektörel Mükemmeliyet Merkezi Projesi ve nisan ayında Avrupa İşletmeler Ağı’na sunulan 714 bin 793 euroluk proje ile birlikte üçe yükseldi.
12 ay sürecek olan projenin 328 bin 517 euro bütçeye sahip olduğunu belirten EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Makine Teknolojileri Laboratuvarı kurulacak. Bu laboratuvarda, Almanya’da eğitim gören 15 öğretmen tarafından, İŞKUR ve İBB Meslek Fabrikaları’ndan seçilen 75 katılımcıya eğitim verilecek. Eğitim alan 18-29 yaş aralığındaki gençlerin Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYK) alması sağlanacak, ardından iş başı eğitim programlarına dahil edilecek” dedi.
Bilişime de eğildi
Yönetime geldikleri günden bu yana proje bazlı çalışmaları ön plana aldıklarını, bunun EBSO üyelerine ve doğal olarak İzmir’e önemli avantajlar sağladığını ifade eden Yorgancılar, “Bilişim sektöründeki 2 projenin de final aşamasına geldiğini belirterek, “Önümüzdeki günlerde 2 projemizle ilgili müjdeli haberleri vermeyi umut ediyoruz” diye konuştu.