Ege EÇEV arı kovanı gibi

EÇEV arı kovanı gibi

24.08.2008 - 00:35 | Son Güncellenme:

Ege Çağ­daş Eği­tim Vak­fı (EÇEV) eği­tim mer­kez­le­ri, ade­ta arı ko­va­nı gi­bi ça­lı­şı­yor.

EÇEV arı kovanı gibi

150’nin üze­rin­de öğ­ren­ci­nin ka­tı­lı­mıy­la sü­ren yaz oku­lun­da, ço­cuk­lar, bi­lim­sel ve zi­hin­sel ge­li­şi­mi des­tek­le­yen eği­tim prog­ra­mı­na ek ola­rak; dra­ma, el sa­nat­la­rı, mü­zik, sat­ranç gi­bi ak­ti­vi­te­le­re de ka­tı­lı­yor. Hem ve­rim­li za­man ge­çi­ri­yor hem de çok eğ­le­ni­yor­lar.
Ba­şa­rı­lı öğ­ren­ci­ler, ‘Film Evi Pro­je­si’ kap­sa­mın­da, ken­di­le­ri­nin ya­zıp yö­net­ti­ği “Mu­zo Ol­du Şar­lo” ad­lı kı­sa fil­min çe­kim­le­ri­ni ta­mam­lan­dı. Baş­ka film­le­rin de çe­ki­le­ce­ği; İm­bat, 50’nci Yıl, Şe­hit Na­zım Bey ve Pi­ri Re­is il­köğ­re­tim okul­la­rın­dan 50 öğ­ren­ci­nin rol ala­ca­ğı be­lir­til­di. Ay­rı­ca, “Ali­ce Ha­ri­ka­lar Ül­ke­sin­de” hi­ka­ye­si­nin ya­za­rı Le­wis Ca­rol’un, de­vam ni­te­li­ğin­de yaz­dı­ğı “Ay­na­nın İçin­den” hi­ka­ye­si­nin dün­ya prö­mi­ye­ri­nin (ilk gös­te­rim) de EÇEV’de ya­pı­la­ca­ğı di­le ge­ti­ril­di.
Ekim ayın­da, tüm film­le­rin ve gös­te­ri­le­rin, ‘ga­la ge­ce­si’nde be­yaz per­de­ye yan­sı­tı­la­ca­ğı kay­de­dil­di.