Ege Efsane açıldı!

Efsane açıldı!

03.09.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Bu yıl ‘gençlik’ temasıyla düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı 92. kez kapılarını açtı. Kortej, renkli görüntülere sahne oldu. Başkan Tunç Soyer, “Ege’nin kalbi yine bu etkinlikte atacak” dedi.

Efsane açıldı

Bu yıl gençlik temasıyla düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı, 92’nci buluşmasına dev kortejle başladı. Korteje; Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’in yanısıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, konuk il ve ilçelerin belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, büyükelçiler, üniversiteliler ve çok sayıda yurttaş katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık, Kültürpark’a kadar yürüdü. Bando, dans gösterileri, gençlik toplulukları, spor takımları, İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları, balon zincirleri renk kattı.  

Haberin Devamı

İEF’nin açılışında gençlere seslenen Başkan Soyer, “Hiçbir yere gitmenize razı değiliz. Bu ülke, yeryüzünün en mutlu ve en üretken nesillerini sarıp sarmalayacak güce sahip. Yeter ki biz bu toprakların gücünü, gençlerimizin gücüyle buluşturmayı başaralım. Bu fuarın sizlere ithaf edilmesini, bu gayretimizin bir simgesi olarak kabul edin” dedi.  

Bu yıl fuarda Cumhuriyet’in 100. yılına özel pek çok yeniliğin ziyaretçilerle buluşacağını kaydeden Soyer, “Türkiye’de ilk kez Uluslararası Tekstil Bienali’ne de ev sahipliği yapacak. 17 farklı ülkeden 57 katılımcının yer aldığı bienaldeki eserler, Atlas Pavyonu’nda sanatseverlerle buluşacak. 10 gün boyunca 26 konser, tiyatro ve film gösterimleri, spor etkinlikleriyle Ege’nin kalbi yine burada atacak” diye konuştu.  

Haberin Devamı

İlk tadımı yaptılar 

Soyer, Belediye Sokağı’ndaki stantları da tek tek ziyaret etti. İEF’de Türkiye’nin özlenen su markası Şaşal Suyu da tanıtıldı. Başkan Soyer, belediye şirketi İzdoğa’nın standında Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar ile Vali Süleyman Elban’a bilgi verdi. Menderes’teki tek bir kaynaktan doldurulan suyun adının kaynağın çıktığı Şaşal Köyü’nden geldiğini söyleyen Soyer, “2011 yılından beri atıl durumda olan Şaşal Su Fabrikası’nı yeniden kurduk. Fabrikada deneme dolumları başladı. Türkiye, özlediği Şaşal Suyu’nu yıllar sonra yeniden, yeni kimliğiyle raflarda görecek. İlk tadımı da sizler yaptınız” şeklinde konuştu. 

Bayraklı, yerini aldı

Kapılarını 92’nci kez açan İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılan Bayraklı Belediyesi, modern standı ve projeleriyle dikkat çekti. Belediyeler Sokağı bölümünde ilçenin tarihine özgü Smyrna figürleriyle donatılan ve belediye projeleriyle kültür-sanat ve spor etkinliklerinin sunulduğu stant, yoğun ilgi gördü. Başkan Serdar Sandal, herkesi Bayraklı standını ziyaret etmeye davet etti, “Projelerimizi, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz” ifadesini kullandı.

Renkli standa davet

Bornova Belediyesi, İzmir Enternasyonel Fuarı’nda yerini aldı. 10 gün sürecek fuar boyunca Lozan Kapısı girişi Uzun Havuz yanında yer alacak stantta düzenlenecek renkli, eğitici etkinlikler ve özel atölyeler ziyaretçilere farklı deneyimler yaşatacak. Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi organizasyonunda çocuklara yönelik güneş sistemine yolculuk ve akıl oyunları atölyeleri düzenlenecek. Bachata, ritim ve halk oyunları gösterileriyle renklenecek. Başkan Mustafa İduğ, “Kültür, sanat, spor ve eğitim alanında yaptığımız çalışmaları renkli etkinliklerle sergileyeceğimiz standımıza bekliyoruz” diye konuştu.