Ege EGİAD, 16. dönemde de öncü olacak

EGİAD, 16. dönemde de öncü olacak

11.03.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

.

EGİAD, 16. dönemde de öncü olacak

Ege Genç İş İnsanları Derneği’nin (EGİAD) 16. dönem başkanı Alp Avni Yelkenbiçer oldu. Tek liste üzerinden gidilen genel kurulda, tüzük değişiklikleri de oldu. ‘Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na yönelik faaliyetlerini resmileştiren EGİAD, “Yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak, ekonomik eşitsizlikle başa çıkmak, sanayileşme, teknolojik ilerleme ve sorumlu üretimi desteklemek, sürdürülebilir tüketimi ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak ilkelerini benimsemiştir ve üyelerine bu amaçlara uygun faaliyette bulunmalarını önerir” maddesiyle dikkat çekti.

Haberin Devamı

7 alanda 25 proje

16. dönemde BM’nin 2030 yılı için oluşturduğu sürdürülebilir kalkınma hedeflerine bağlı kalacaklarını belirten Yelkenbiçer, 25 projesinin olduğunu açıkladı. Her işte sürdürülebilirliği gündeme taşımayı, döngüsel ekonomiyi, eşitliği ve şeffaflığı ön plana çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayan Yelkenbiçer, “EGİAD Girişimcilik, EGİAD Global, EGİAD Dijitalleşme, EGİAD Kültür Sanat ve Spor, EGİAD Gelecek, EGİAD Konuşuyor, EGİAD Sanayi olmak üzere toplam 7 alana yayılan 25 proje hazırlamış durumdayız. EGİAD’ın daha fazla etki yaratması, daha fazla insanın hayatına değer katması için çalışacağız. İyi fikirler üretmek, hiç gidilmemiş yerlere doğru yol açmak, herkesin tereddüt ettiği bir ortamda doğru örnekler ortaya koymak herkesten çok bizim vazifemiz. Pusulamız “Türkiye’nin toplumsal rekabet gücünü geliştirme” yönünü gösteriyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

EGİAD’ın liderler yetiştiren önemli bir okul olduğunu dile getiren 15. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aslan da, “Bu değerli okulun en üst sınıfından mezun olmanın ağırlığı ile bugün karşınızdayım. Bugünkü mezuniyet ile, tabi ki EGİAD üyeliğim sonlanmıyor. Ancak bu mezuniyet ile beraber, EGİAD içindeki derslerin bugün sonuna gelmiş oluyorum. Beni 30’lu yaşlarımın başında ele alıp, yetiştirip, kendisine Başkan yapan EGİAD’a ve siz çok değerli üyelerine mirim” dedi. EGİAD Danışma Kurulu ve İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, EGİAD’ın kent için yaptığı başarılı çalışmaları yakından izleme fırsatı bulduğunu ve çok daha büyük sorunların yaşanabileceği bir dönemin, iş insanlarının dayanışması ve teknolojiyi çok iyi kullanmasıyla atlatıldığını ifade etti. EGİFED Başkanı Aydın Buğra İlter ise, “EGİAD bağımsızlık, güçlü kurum, üyelerine faydalı girişimlerle her zaman öncü ve örnek bir kuruluş olmuştur. Üyelerine ve bölgesine sağladığı fayda ile fark yaratmıştır” diye konuştu.

Yeni Yönetim Kurulu

16. Dönem Yönetim Kurulu, şu isimlerden oluştu; Alp Avni Yelkenbiçer, Başak yır Canatan, Cem Demirci, Fatih Mehmet Sancak, Filip Minasyan, Frederic Pagy, Kaan Özhelvacı, Oğuz Sertaç Yılmaz, Yandaş Okay, Pınar Berberoğlu, Süleyman Tutum, Can Bosor, Sevim Doğanoğlu, MŞahin, Ece Elbirlik Ürkmez, Yağmur Yarol, Ali Kolcu, Erkan Karacar, Mert Hacıraifoğlu, Arda Yılmaz, Eyüpcan Nadas, Can Atik.