Ege EGİAD’dan Belçika’ya yatırımın ipuçları

EGİAD’dan Belçika’ya yatırımın ipuçları

23.09.2022 - 07:38 | Son Güncellenme:

İzmir-Belçika arasında işbirliği yatırım ve ihracatın artması için harekete geçtiklerini belirten EGİAD Başkanı Yelkenbiçer “Yabancı sermaye gelmesini çok önemsiyoruz üyelerimize yol gösteriyoruz” dedi

EGİAD’dan Belçika’ya yatırımın ipuçları

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Belçika ile işbirliği için kolları sıvadı. Dış Ticaret Elçileri Projesi dahilinde düzenlenen etkinlikte; Belçika’nın ekonomisi, coğrafi konumu, gelişmiş ulaşım ağı ve çeşitli endüstriyel ve ticari yapıları masaya yatırılıp iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması hedeflendi.
Belçika’nın, tekstil, demir-çelik, rafinaj, gıda işlemi ve üretimi, kimyasal sanayi, ilaç, otomobil, elektrik elektronik ve makine üretimi ile radarlarına girdiğini belirten EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, “Üyelerimizin yüzde 60’ının yurtdışı ile ortaklık, dış ticaret ve benzeri şekillerde işbirlikleri var. Bu dönemde de ilişkilerimizi yeniden canlandırmak adına Yönetim Kurulu üyemiz Pınar Berberoğlu’nu Belçika dış ticaret elçisi olarak belirledik. Şirket kurmak veya doğrudan ihracat yapmak isteyen üyelerimiz ile halihazırda bu konuya hâkim ve yurtdışı yatırımları olan EGİAD üyelerini bir araya getirerek iş ağlarını güçlendirmeyi hedefliyoruz. EGİAD olarak dış ticareti; yabancı ülkelerde yatırımı ve ülkemize yabancı sermaye gelmesini oldukça önemsiyoruz, üyelerimize bu konuda yol göstermeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Ürünleriniz kaliteli
Brüksel Bölgesi Ekonomi ve Ticaret Ateşesi Stefano Missir di Lusignano da, “İzmir’in dünya ve Avrupa ile ticareti yeni değil. İncir, zeytinyağı ve endüstriyel ürünler, kaliteyi gösteriyor. Bu ürünler dünyanın dört yanına ihraç ediliyor” diye konuştu. İZFAŞ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Tuğçe Cumalıoğlu da, “Brüksel’de açtığımız İzmir Evi ile her türlü işbirliği, etkinlik ve fondan ilk bizim haberimiz olacak. Kentimizi küresel ticaret, turizm, kültür ve cazibe merkezi haline getirmek için çalışıyoruz” dedi.