Ege Eğitime tam destek

Eğitime tam destek

31.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 900 çocuğa tablet dağıtımına başladı. Üniversiteli gençler için kurduğu Çorba Durağı hizmetini genişletti

Eğitime tam destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği yönünde bir adım daha attı, 900 çocuğa tablet dağıtımına başladı. Üniversite öğrencilerinin güne sıcak çorbayla başlaması için daha önce altı noktada kurduğu Çorba Durağı hizmetini genişletti. Büyükşehir, Başkan Tunç Soyer’in ‘Eşit Bir Yurttaşlık Mümkün’ vizyonu doğrultusunda tüm çocukların kentsel imkânlardan eşit yararlanabilmesi için 7-14 yaş arasında 900 öğrenciye tablet dağıtımına başladı. İlk olarak Kültürpark Çocuk Keşif Atölyeleri Merkezi’ndeki çocuklara yeni yıl hediyesi olarak tabletlerini ulaştıran Başkan Soyer, “İzmir’de büyüyen her çocuğun eşit imkânları olsun, eşit eğitim görsün ve geleceğe birlikte hazırlansın istiyoruz” dedi.
Büyükşehir, üniversiteli gençlere destek olmak için yürüttüğü ‘Çorba Durağı’ hizmetini de genişletti. Biri Ege Üniversitesi Kampüs içindeki metro istasyonu, diğeri ise Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tınaztape Yerleşkesi karşısındaki Tarık Akan Gençlik Merkezi’nin önünde bulunan iki noktadan öğrencilere zengin bir mönü sunuluyor. Uygulama, kısa süre içinde Katip Çelebi Üniversitesi Çiğli Kampüsü’nde de başlayacak.