Ege EGSD, kalifiye eleman için seferber oldu

EGSD, kalifiye eleman için seferber oldu

17.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) mesleki eğitim için seferber oldu.

EGSD, kalifiye eleman için seferber oldu

Birçok sektörde olduğu gibi tekstil ve hazır giyim sektörünün de en önemli sorunu olan teknik eleman sorununu aşmak için projeler geliştiren EGSD, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ve Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulu işbirliğinde başlatılan Modelist Yardımcısı Eğitim Programı’nın ilk etabını tamamladı.
Mesleki eğitimin kalkınmanın temel taşı olduğunu ve bu konuda sektör olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirten EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, “Bu eğitim projesi ile Üniversite-sanayi işbirliğinde örnek bir model oluşturuldu. Biz bu eğitim programı ile öncelikle üyelerimizin çalışanlarının eğitimlerini pekiştirmeyi hedefledik. Sektörümüzün personel arayışı içerisinde önemli bir ihtiyacı olan modelist yetiştirilmesi ve mevcut çalışanların konuyla ilgili bilgi düzeylerinin artırılması amacıyla 100 saat olarak tasarlanan eğitim programının ilk etabı 12 firmanın çalışanlarının eğitimi ile gerçekleştirildi ve programa katılanlar başarı ile eğitimlerini tamamladılar” dedi.
Sektöre kapımız açık
Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan da, eğitim programının ikinci etabını Eylül sonunda açmayı planladıklarını belirtti. Sektöre eğitimli iş gücü yetiştirmeye hazır olduklarını dile getiren Öndoğan, “ Gelecek talepler doğrultusunda eğitim programları oluşturma kapasitesine sahibiz” diye konuştu. Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Çağlar Bağcı da, teknik eleman yetiştirme amaçlı benzer kursların devam edeceğinin müjdesini verirken, kurumlar arası işbirliği modelinin önemini vurguladı.