Ege Ekocan’dan çiftçilere ‘ürün alım’ garantisi

Ekocan’dan çiftçilere ‘ürün alım’ garantisi

20.10.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmirli İşbirliği Holding’in organik gıda üretmek üzere Torbalı’da kurduğu Ekocan Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., deneme üretimini tamamladı. İlk olarak çekirdeksiz karpuz üretildi.

Ekocan’dan çiftçilere ‘ürün alım’ garantisi

Şirket Başkanı ve İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, çiftçilerle anlaşmalı üretim yapmak istediklerini söyledi. Demirtaş, “İlk etapta 500 dönüm arazide organik tarım hedefliyoruz. Çiftçiye teknik bilgi ve tohum vereceğiz. İlaçsız üretilen organik ürünleri satın alacağımızı da garanti edeceğiz” dedi.
Tohumları İsrail’den ithal ettiklerini belirten Demirtaş, şu bilgileri verdi: “Türkiye’nin en modern iki organik tarım serasında, domates ve biber üretimine başladık. Biberler 26 Eylül, domatesler ise 23 Eylül tarihlerinde ekildi. Kasımda hasatı yapılacak. Her hafta 15 ton domates hasat edilecek. Toplamda 300 ton domates üretilecek ve 500 bin dolarlık gelir elde edilecek. Biberde de 100 ton üretim yapıp, 200 bin dolarlık gelir elde etmeyi planlıyoruz.” Teknik hizmet aldıkları firmanın, Almanya ve Hollanda’da ofisleri olduğunu kaydeden Demirtaş, bu şirketle 4 yıllık anlaşma yaptıklarını, onun üzerinden tüm Avrupa’ya ihracat gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

100 dönüm alana soğan ekildi

Türkiye’de üretilmeyen, tatlı patates olarak bilinen pembe renkli ‘Batata’yı da üretmeyi düşündüklerini, ancak İzmir Limanı’ndaki sıkışıklık engeline takıldıklarını anlatan Ekrem Demirtaş, “Limandaki sıkışıklık nedeniyle Batata, konteynerde 9 gün bekledi ve küflendi. Onun yerine, 100 dönümlük alana taze soğan ektik” diye konuştu.