Ege Emanetine sahip çıkacağız

Emanetine sahip çıkacağız

10.11.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir iş dünyası temsilcileri, 10 Kasım’da Atatürk’ü saygı ve minnetle andı, “Bizlere düşen görev, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çok çalışmak. En büyük mirasım dediği Cumhuriyet’i korumaya devam edeceğiz” mesajını verdi.

Emanetine sahip çıkacağız

İzmir iş dünyasının temsilcileri yayınladıkları birer mesajla 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve değerlerine vurgu yaptı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında Atatürk’ü anmanın ayrı bir önemi olduğunu belirten STK temsilcileri, şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar: “10 Kasım’ı Atatürk’ü özlem ve şükranla yad etmenin yanısıra, onun vizyonunu çok daha iyi anlamak için bir düşünce günü olarak da değerlendirmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu yeni hayatta var olabilmek, kalkınabilmek, müreffeh ve çağdaş uygarlık seviyesinde bir ülke haline gelebilmek için ise Atatürk’ün vizyonu ile yorulmadan çalışmak gerekmektedir. Bugün yaptığımız ve daima yapacağımız da tam olarak budur.

EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer: Bize miras bıraktığı Cumhuriyeti, muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak için var gücümüzle çalışmaya, genç nesil olarak üretmeye devam edeceğiz. Onun liderliğinde gerçekleşen Kurtuluş Savaşı ve sonrasında gerçekleştirdiği devrimler sayesinde aziz milletimiz dünyada emsali olmayan bir başarı öyküsüne imza atmıştır. Atamızın liderliği ve başarısı tüm dünyada hayranlık uyandırmış ve uyandırmaya da devam etmektedir. Ulu Önder Atatürk zamanın ötesindeki liderlerdendir.

Haberin Devamı

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu: 57 yıllık ömrüne, savaş alanlarında kazandığı pek çok zaferin yanısıra modern bir Cumhuriyet ve çağının çok ötesinde reformlar sığdıran Atatürk; fikirleri ve eylemleriyle, sadece Türk milletine değil, bağımsızlık mücadelesi veren tüm uluslara ilham kaynağı oldu. Askeri ve politik zaferlerin, ekonomik zaferlerle desteklenmeden başarıya ulaşamayacağını bilen vizyoner bir liderdi. Atatürk’ü anmanın en samimi yolu, onu iyi okumak, düşüncelerine ve değerlerine sahip çıkmaktan geçiyor. ESİAD olarak, Atatürk’ün gösterdiği yolda, Cumhuriyetimizin kuruluş değerlerine kararlılıkla sahip çıkmaya devam ediyoruz.

‘Birçok savaş sığdırdı’

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı: Ülkemizin en karanlık, en zor zamanlarında kararlılığı ve azmi ile Türk milletinin geleceğini aydınlatan, tartışılmaz büyük bir devlet adamıdır Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Türk milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıyla, memleketimizin her köşesinde verilen İstiklal mücadelesini bugün 100. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandıran Atatürk’ü bu gün vesilesiyle saygıyla, minnetle, özlem ve sevgiyle bir kez daha anıyoruz.

Haberin Devamı

EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt: 1881’de Selanik’te başlayan ve içinde Balkan Savaşları’ndan Birinci Dünya Savaşı’na, Trablus Harbi’ne ve Kurtuluş Savaşı’na kadar mücadelelerle geçen bir ömür, 10 Kasım 1938’de İstanbul’da nihayete erdiğinde arkasında küllerinden yeniden doğmuş bir devlet bıraktı. Atatürk’ün hatırasına sahip çıkmak, bağımsızlığımıza, vatanımıza, bayrağımıza, 100.yılını kutladığımız Cumhuriyetimize ve milletimizin binlerce yıllık medeniyet birikimine sahip çıkmaktır.

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin: Kadınlar başka hiçbir ülkede bu kadar hızla ilerlememişlerdir. Bir ulusun bu derece değişmesi, tarihte, gerçekten eşi olmayan bir olaydır. “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diyen büyük liderimizi minnetle anıyor onun ilke ve inkılaplarını takip etmeye devam ediyoruz.

Haberin Devamı

‘Kişiliğiyle de örnekti’

EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul: Onun mücadeleci ve kurucu vasıflarını gençlerimize ve çocuklarımıza iyi anlatmalı, ‘en büyük eserim’ dediği, bugün 100. yılını idrak ettiğimiz Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine getirmeliyiz. Atatürk, sadece Türk milleti olarak bizlerin değil, tüm dünyanın saygıyla yâd ettiği, büyük bir devlet adamıydı. Kişiliğiyle de örnek bir insan olmayı başaran Mustafa Kemal Atatürk adı silinmeyecek bir dünya lideridir.

KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Senem Kılıç: Türkiye Cumhuriyeti ve onun vatan sevgisi, ileri görüşlülüğü ve azmi gelecek nesillere miras bıraktığı en kıymetli emanetlerden biridir. Bizler; Ulu Önder’in kurduğu ve yine bizlere emanet ettiği ilkeleri, devrimleri ve bu yıl 100 yaşında olan Cumhuriyetimizi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak için kararlıyız.

KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Diren: Bizler, ‘‘Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir, benim fikirlerimi, duygularımı anlıyorsanız bu kâfidir” diyen Ulu Önderimizin izinde, gösterdiği hedefler doğrultusunda, durmadan yürüyoruz. Onun düşüncelerinden, ilkelerinden ve devrimlerinden güç ve ilham alıyoruz. Bu sebeple 10 Kasım’ları sadece bir yas günü olarak düşünmüyor, Atamızın hedeflerini, fikirlerini hissederek ve ülkemiz için ortaya koyduğu vizyonu bilerek, yolumuza devam ediyoruz.

Haberin Devamı

‘Üretmeye devam’

İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 85. yılında bir kez daha saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.  Onun ideali, Türk Milleti’ni muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak, millî iradenin, millet egemenliğinin her şart altında korunması ve savunulması olmuştur. Gelecekte ülkemizin en ileri, en refah sahibi toplumları arasında olmasını arzuluyorsak, yine Atatürk’ün “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” deyişinde olduğu gibi çok çalışmaya ve üretmeye devam etmeliyiz.

EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun: Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de ilerisine taşıma gayreti ile çalışıyoruz. Ulu Önderimiz daima ülkemizin her zaman daha iyi yerlerde olması için son nefesine dek çalışmış, canı pahasına yarınlarımız için mücadele etmiştir. Kurduğu Cumhuriyet bugün 100. yaşını doldururken, bizlere düşen görev O’nun bu mirasını korumak ve yüceltmektir. Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder’i bir kez daha saygıyla anıyoruz.

‘Ülkemizi daha güçlü kılmak için çalışıyoruz’

İzmir Valisi Süleyman Elban, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı, “Cumhuriyetimizin banisi, kutlu bir mücadelenin önderi ve insanlık tarihinin gördüğü en özel şahsiyetlerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, 85. ölüm yıldönümünde, bir kez daha minnetle, şükranla ve saygıyla yâd ediyoruz” dedi. Elban, “Gazi Paşa, çok az insana nasip olabilecek üstün meziyetleri, parçası olduğu milletine gönülden bağlılığı, tüm inançlara ve yaşam biçimlerine saygısı ile kadim medeniyetlerden miras bu milleti ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ şiarıyla vatandaşlık çatısı altında birleştirmeyi başarmış ve müreffeh bir toplumun temellerini atmıştır. Atatürk’ün ve aziz şehitlerimizin emaneti vatanımıza sahip çıkarken, Cumhuriyetin değerlerini ve kurumlarını koruyup kollamak, Türkiyemizi birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden yüceltmek görevimizdir” diye konuştu.