Ege Emekleri taçlandırdı

Emekleri taçlandırdı

15.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

9. Sancar Maruflu Payamlı Bardacık Festivali’nin büyük ilgi gördüğünü belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce, “Bu ürünlerde büyük emek var. Köylümüzün destekçisiyiz” dedi

Emekleri taçlandırdı

Güzelbahçe Belediyesi tarafından 9’uncusu düzenlenen Sancar Maruflu Payamlı Bardacık Festivali büyük ilgi gördü. Payamlı Köyü’nde yapılan festival kapsamında Çeşme Belediyesi Bando Takımı çaldığı bir birinden güzel müziklerle festivale renk kattı. Ayrıca halk oyunları ve zeybek gösterileri sunuldu. En iyi bardacık yarışmasında ödüller dağıtıldı.
Köylüye destek olmanın önemine değinen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Payamlı köyümüzde üretim sarp arazilerde zor koşullar altında gerçekleşiyor. Büyük emek sonucu bu ürünleri bugün bizimle buluşturdular. Gücümüz ölçüsünde köylümüze kükürt dağıttık. İzmir Büyükşehir’in iş makinaları burada sürekli çalışıyor. Bu sayede köylülerimiz topraklarına daha kolay ulaşıyor” dedi.
Festivale katılan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da, ‘‘5 milyon hektar toprağımız ekilmiyor. Kendi kendine yeten ülkeden geldiğimiz noktaya bakın. İyi ki CHP’li belediyelerimiz var iyi ki Mustafa İnce var iyi ki Tunç Soyer var” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, ‘‘Üretmeye mecburuz. Üreterek büyüyebiliriz. Başka tarım mümkün’’ ifadelerini kullandı.