Ege En güzel bahçenin ödülü, mama oldu!

En güzel bahçenin ödülü, mama oldu!

13.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Güzelbahçe Belediyesi’nin geleneksel “En Güzel Bahçe” yarışması sonuçlandı.

En güzel bahçenin ödülü, mama oldu

Konut dalında bahçesi en güzel bahçe seçilen Fatma Kutlu, kazandığı 1000 lira ödülü sokak hayvanlarına mama alınması için geçici hayvan barınağına bağışladı. İlçedeki bahçeli konut ve toplu konut sitelerinden 20 katılımcının bahçelerinin değerlendirildiği yarışmanın ödülleri dağıtıldı. Konut dalında Fatma Kutlu birinci olurken, Ayhan Emrullah Gönen ikinci, Mesut Göztepe üçüncülük ödülünü aldı. Site dalınta Yeşil Vadi Konakları birinciliğe layık görüldü. Balkon dalında Menderes Olkun, birinci oldu. Fatma Kutlu, ödülünü hayvanlara bağışladı.

Haberin Devamı

Esnaftan Başkan’a teşekkür
Aliağa Küçük Sanayi Sitesi’nin 11 yıllık altyapı çilesine, yol ve altyapı çilesine çilesine son veren Belediye Başkanı Toprak Oğuz’a esnaftan “teşekkür” ziyareti gerçekleştirildi. 550 esnafın sorununu kökten çözen Başkan Oğuz’a plaket takdim eden bölgedeki üç kooperatifin başkanı, “Başkanımızın çabalarıyla yıllar sonra insanca yaşam koşullarına kavuştuk. Yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığı bölge, tozdan topraktan, çamurdan kurtuldu. İşimize rahat gidiyoruz, işi olanlar da sitemize rahat geliyor. Bu çalışmalar için size çok teşekkür ederiz” dedi.
İZMİR DHA

Yıpranan yollar bakımda

Konak Belediyesi, 6 mahallede 38 sokağı birden kapsayan yol yenileme çalışmalarına başladı. Yıpranan kaldırım ve sokakların modern görünüme kavuşacağını söyleyen Belediye Başkanı Hakan Tartan, vatandaşları mağdur etmeden çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Avrupai görünüm kazanan Alsancak sokaklarının ardından Eşrefpaşa, Üçyol ve Hatay bölgesindeki sokakları kapsayan büyük bir yenileme çalışması başlattı. 38 sokakta parke taşı, kaldırım ve yağmur suyu giderleri elden geçiriliyor.

Haberin Devamı

Kordon’da yeni düzen başlıyor

Birinci Kordon’da UKOME kararıyla 1 Temmuz’dan itibaren başlayan 09.00-24.00 saatleri arasında uygulanan araç trafiği yasağı uygulamasında yarından itibaren değişikliğe gidilecek. UKOME, bugün yapacağı toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu‘nun da onayladığı Kordon’un 12.00-03.00 saatleri arasında trafiğe kapatılması konusunda kararı alacak. Kararın alınmasından sonra da yarından itibaren uygulamaya geçilecek.

Mavişehir planına Durak’tan sert tepki

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Mavişehir için hazırladığı plana tepki gösterdi. Mavişehir planının, İzmir üzerine oynanan oyunun bir parçası olduğunu öne süren Durak, “arşımıza hepimizin içini sızlatan bir plan çıktı. Bizim hazırladığımız planlardaki otopark, yeşil ve okul alanları özelleştirilmiş. Düşünce şu; belediye yol mu yapmak istiyor? Gelsin, parayla benden alsın. Plan bu anlayışla yapılmış” dedi.
İZMİR DHA

Yazarlar