Ege En önemli aşama tamam!

En önemli aşama tamam!

04.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yeşildere için hazırlanan imar planı değişikliği kararları askıya çıkarıldı. Soyer, “Kültürpark’tan daha büyük bir yeşil alanı kente kazandıracak olan EXPO 2026 projesi için önemli bir aşama geçildi” dedi

En önemli  aşama tamam

İzmir’in 2026 yılında ev sahipliği yapacağı Botanik EXPO için hazırlıklar sürüyor. EXPO alanı Yeşildere için hazırlanan imar plan değişikliği kararlarının onaylanarak askıya çıkarılması hakkında konuşan Başkan Soyer, “Böylelikle Kültürpark’tan daha büyük bir yeşil alanı şehre kazandıracak EXPO 2026 projesi için önemli bir aşama geçilmiş oldu” dedi.
Yeşildere için hazırlanan imar planı değişikliği kararları onaylanarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde kabul edildi ve askıya çıkarıldı. 35 hektarlık alanda kullanım kararlarını yeniden düzenleyen planlarla yaklaşık 100 hektarlık alanda düzenlenecek ve sonrasında “Yeşil Koridor” olarak kente kazandırılacak.
EXPO’nun İzmir’in kalkınması için bir kaldıraç olacağını ifade eden Başkan Soyer, “Türkiye’de ilk yeşil dönüşüm projesi Yeşildere’de başlayacak. Kentin en önemli arterlerinden biri olan Yeşildere, kente yakışır bir görünüme kavuşacak. Kendi haline bırakılmış Yeşildere, Kültürpark’tan da büyük yeni yeşil alanımız olarak hizmet verecek” dedi.

Haberin Devamı

Ana ulaşım aksında

EXPO 2026’nın düzenleneceği alan, Şehitler Korusu ve Kadifekale’nin güneyinde heyelan nedeniyle boşaltılarak ağaçlandırma faaliyetlerine devam edilen bölge ile bütünleşecek şekilde Atatürk maskının altından başlıyor ve İZBAN hattı ile Meles Deresi ve Yeşildere Caddesi arasını kapsıyor. 
1 Mayıs-31 Ekim 2026 günleri arasında Uyum İçinde Yaşamak (Living in Harmony) ana temasıyla düzenlenecek olan Uluslararası Bahçe Bitkileri EXPO’sunu yaklaşık 5 milyon kişinin ziyaret etmesi öngörülüyor.

İzmir’e yeni fabrika

Başkan Tunç Soyer, belediyenin şirketi İZBETON AŞ çatısı altında faaliyet gösterecek Kent Mobilyaları Fabrikası’nın açılışını yaptı, “Ekonomik kriz ve enflasyona rağmen büyük ve yeni adımlar atıyoruz” dedi. Fabrikada, ahşap ve betondan banklar, saksılar, çöp kutuları, kamelyalar, piknik masaları, sanatsal tasarımlar ve heykeller, oyun alanları gibi birçok kent mobilyası üretilecek. Mobilyalar, İzmir’in parklarında, bahçelerinde ve yaşam alanlarında kullanılacak.

Haberin Devamı

Öğrenciyi sevindirdi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yol masrafları nedeniyle ailelerinin yaşadığı kente gitmekte zorlanan 3 bin 403 öğrenciye Kurban Bayramı öncesi 350 liralık ulaşım yardımı yapılacağını duyurdu. Soyer, daha fazla öğrenciye ulaşabilmek için “Askıda Bilet” kampanyası başlattıklarını da söyledi, “Bize katılın, dayanışmayı büyütelim” dedi.
Soyer, “Sevgili İzmirliler! Askıda Bilet uygulamamızla imkanları sınırlı öğrencilerimizin biletini ödeyebilir ve onlara ulaşım desteği sağlayabilirsiniz” dedi. Uygulamaya katılmak isteyen İzmirliler, bizizmir.com sitesi üzerinden “Askıda Bilet Al” sekmesine tıklayarak öğrencilere ulaşabiliyor.