Ege En özgün ayakkabı ve çantalar SHOEXPO’da

En özgün ayakkabı ve çantalar SHOEXPO’da

08.03.2017 - 05:40 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir’in ev sahipliğinde İZFAŞ’ın düzenlediği SHOEXPO-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı 41. kez açıldı. 171 katılımcının yer aldığı organizasyon, Cuma akşamına kadar ziyaret edilebilecek

En özgün ayakkabı ve çantalar SHOEXPO’da

Ekonomi Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İzmir Ticaret Odası (İTO), İzmir Ayakkabıcılar Odası ve Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) destekleriyle düzenlenen SHOEXPO-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı 41. kez kapılarını açtı. Fuarda bu yıl, 7 bin 111 metre kare alanda 171 katılımcı ağırlanıyor.

Haberin Devamı

1000’in üzerinde alıcı

SHOEXPO’yla geçen yıl 11 bin sektör profesyoneli, Fuar İzmir’de buluştu. Bu yıl 13 bin ziyaretçinin beklendiği fuar ticaretin ve modanın bir kez daha buluşma noktası olacak. SHOEXPO’yu bu yıl 54 ülkeden 1000’in üzerinde yabancı alıcının fuarı ziyaret etmesi bekleniyor.

Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bir taraftan fuar hizmeti verip sektörü kalkındırmaya çalışırken, diğer taraftan da tasarım yarışmaları ile yeni modellerin, tasarımın, inovasyonun ön plana çıkmasını sağlıyoruz. Seneye, fuarımıza deri sektörünün ve çanta imalatçılarının da katılması için çaba gösterilecek. Önümüzdeki yıllarda İzmir fuarcılığı hızlı bir şekilde büyüyecek ve İzmir fuar sektörünün lokomotifi olacak” dedi.

Haberin Devamı

İki ayrı defile var

54 ülkeden ziyaret beklenen 41. SHOEXPO kapsamında, bu akşam iki ayrı defile gerçekleştirilecek. 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’nın bu yılki teması ‘Transform’ olarak belirlendi. Kadın ve erkek kategorilerinde toplam 19 ayakkabının jüri karşısına çıkacağı defile 18.30’da, Sertaç Delibaş Gala defilesi de 19.15’te düzenlenecek. Delibaş, ‘Hayal’ koleksiyonuyla fuarda, özgün tasarımları sergileyecek. 25 parçalık özel koleksiyon, ‘Umut’, ‘Sabır’ ve ‘Hayal’ üçlüsünden esinlenerek oluşturuldu.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, bu fuarın kendileri için umut haline geldiğini, ayakkabıcılık sektörünün İzmir ve Türkiye için önemli bir sektör olduğunu söyledi.