Ege Engelli çocukların spor yaptığı salon YSK’ye tahsis edildi

Engelli çocukların spor yaptığı salon YSK’ye tahsis edildi

20.01.2009 - 02:00 | Son Güncellenme:

Bornova’da engelliler kampusundaki Şükrü Ergil Spor Salonu, yerel seçim çalışmaları için Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) emrine verildi.

Engelli çocukların spor yaptığı salon YSK’ye tahsis edildi

Antrenman programları iptal edildi. Engellilerin yanı sıra bazı kulüplerin de çalışma yaptığı salonun kapanması, tepkilere neden oldu. “Çevrede bir sürü okul var. Engellilerinkine el konmasını anlamak mümkün değil” yorumu yapıldı.
Kötü sürprizle karşı karşıya kaldıklarını belirten Bornova Belediyesi Spor Kulübü yetkilileri, şöyle konuştu: “Şaka gibi. Bu salondan engelliler de yararlanıyor, amatör kulüpler de. Çocukları, gençleri spora yönlendirelim diye uğraş verirken, bu işe gönül veren onlarca çocuğu, genci böyle ortada bırakmak ayıp. Kültürpark’taki Celal Atik Spor Salonu da YSK’ya tahsis edildi. Buradaki spor programları da iptal oldu. Sporcular da antrenörler de sokakta kaldı. Bu tasarrufu yapanları sağduyuya davet ediyoruz.”

‘Zaten az kullanılıyordu’ savunması
Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Çakıral, Şükrü Ergil Spor Salonu’nu, Kaymakamlık’tan gelen talep doğrultusunda verdiklerini, engelli öğrencilerin mağdur olmayacağını belirtti. Çakıral, şunları söyledi: “Bu salonu öyle ahım şahım kullanan öğrencimiz yoktu. Orada IQ’su küçük olan üç tane okul var. Basketbol oynanmasa da beden eğitimi derslerinin yapıldığı iki kapalı salonu mevcut. Bu da devletin işi, mecbur vereceğiz. Eğer engelli öğrenciler için bizden yer talep edilirse onlara yer gösterebiliriz.”

Yazarlar