Ege Erkunt’tan çiftçiye çifte kolaylık

Erkunt’tan çiftçiye çifte kolaylık

05.02.2018 - 00:52 | Son Güncellenme:

Erkunt Traktör, çiftçinin sıkıntılarını göz önünde bulundurarak tasarladağı iki yeni modelini Agroexpo Tarım Fuarı’nda pazara sundu

Erkunt’tan çiftçiye çifte kolaylık

Erkunt Traktör, bugüne kadar yalnızca tarla tipi olarak Kısmet 58E modeli, bağ ve bahçelikle uğraşan çitçilerin de kullanmak isteğiyle harekete geçti. Kısmet 50E-B ve Kısmet 55E-B bağ-bahçe modelleri iki ve dört çeker seçeneklerine sahip. Pazara sunulan yeni model hakkında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan, “Bugüne kadar Kısmet modellerimiz ile tarla tarımı yapan çiftçiye hitap ettik ve çiftçimiz traktörlerimizden çok memnun kaldı. Bir süre sonra bağ-bahçe tarımı ile uğraşan üretici tarafından da bu modele talep gelmeye başladı ve bizim de buna göre tasarım değişikliklerine yönelmemiz gerekti. 1,5 senedir bu yeni modelin üzerinde çalışıyoruz. Kısmet 50. hem ergonomisi, hem performansı harika, yakıt tüketimi de son derece düşük. Ayrıca ürün yelpazemizde var olan Kısmet 55E modelini de aynı talepler doğrultusunda yeniledik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Öncelik sağlık

Birleşmiş Milletler tarafından Tarım Sektörü Çalışanları ile ilgili yapılan araştırmalardan birisinde çiftçinin sağlığını bozan en önemli tarımsal faaliyetin ilaçlama olduğunun ortaya konması üzerine, bu soruna bir sosyal sorumluluk projesi olarak eğilen Erkunt Traktör AR-GE Merkezi, çiftçinin sağlığını korumak üzere 2007 yılından beri çiftçinin çok severek kullandığı M (Meyveci) Serisi traktörleri için kabin çalışması yapmaya başladı. Bu yıl başında biten çalışma sonucu ortaya çıkan kabinli M Serisi traktörler de Aroexpo Fuarı’nda beğeniye sunuldu.